Camp de TúriaNotícies

El Castell de Bétera va acollir ahir la presentació de la Taula Ciutadana en Defensa dels Serveis Públics de la localitat. Sindicats, partits i ciutadans s’han unit amb l’objectiu de reivindicar al govern local una sortida a la crisi social i humana, on l’important siga ajudar els 1.911 persones aturades que en aquests moments té la localitat.
La plataforma en defensa dels Serveis Públics de Bétera naix per combatre unes retallades pressupostàries injustes i contraproduents per a la Funció pública i en defensa de la Qualitat dels Serveis Públics que és presten a la ciutadania.
Els principals raons pels que lluita són:
– Per una eixida social a la crisi
– Per un ajuntament que responga a les necessitats de la ciutadania
– Per la dignitat de les empleades i empleats públics
– Per uns serveis públics de qualitat

El manifest redactat resumeix perfectament les idees i reivindicacions per les quals lluiten els components de la Taula de Bétera; han volgut deixar clar que la crisi econòmica és fruit de les contradiccions del sistema econòmic i l’especulació immobiliària. En aquests moments, segons la Taula Ciutdadana, la crisi s’intenta solucionar des dels governs amb polítiques que només produeixen majors nivells de desocupació i desigualtat social.
Bétera, amb més de 1.911 persones aturades (segons l’EPA del mes de maig) i centenars de famílies sense recursos suficients per fer front a les seues necessitats bàsiques, necessita l’aplicació de polítiques econòmiques i socials que tenen, fonamentalment en l’Administració el seu principal motor.
A més a més els serveis públics es converteixen en un mecanisme imprescindible per a pal.liar les conseqüències de la crisi. Ensenyament, sanitat i serveis socials són alguns dels sectors on les retallades es fan més evidents per als veïns i les veïnes de Bétera. A les retallades del Govern central i Generalitat se sumen els de l’Ajuntament de Bétera. Privatització de serveis públics, tal com ha quedat de manifest amb el recent intent de privatitzar la gestió de l’aigua, acomiadament de treballadors i treballadores, passivitat i suport a les polítiques de retallades de les administracions central i autonòmica, són la base de la posició política de la nostra Corporació local.
Per això, la Taula Ciutadana de Bétera exigeix al Govern Local:
– Que les retallades que s’han produït en el pressupost i les que es produïsquen durant la legislatura no afecte la qualitat dels serveis públics bàsics.
– Que cap dels serveis públics que són competència de l’Ajuntament de Bétera ni la seua gestió, passen a mans privades, i declarem els serveis públics com a elements totalment necessaris per a la igualtat, la cohesió social i la solidaritat.
– Que els serveis públics siguen finançats pels impostos, fonamentalment els directes, gestionats públicament i controlats democràticament de forma eficaç i transparent.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment