Oci i Cultura


Els carrers de Bétera ja fan olor a festa. A només uns dies que comencen les festes patronals ahir els beterenses ja van poder viure una tarda plena de música, balls i foc.
L’Ateneu Cultural de Bétera va organitzar un ampli programa cultural en el qual van comptar amb les entitats culturals de la localitat com per eixemple, el grup de ball l’Aljama o la colla de dolçainers “Xe que Burrà”.
La tarda va començar amb les històries d’un dels narradors més reconeguts de València: el contacontes Llorençs Jiménez va aconseguir amb la seva veu, el seu humor i el seu carisma que nens i grans emmudiren i rieren amb les seues històries.

I després del contacontes Llorençs  va tenir lloc una de les actuacions més esperades de la tarda. Només porten uns pocs mesos assajant però aquests membres de l’Ateneu Cultural de Bétera ja saben el que és alçar una Muixeranga. Acompanyats pels tabals i dolçaines de la Colla Xe que Burrà! xiquets i grans treballaren junts per mostrar als ciutadans que amb esforç i treball poden aconseguir figures xicotetes però espectaculars. La muixeranga ja no és només patrimono d’Algemesí sinó que s’estén a altres localitats que volen mantenir aquesta tradició popular.

 

El foc també va esdevenir un dels protagonistes de la tarda. Protegits de cap a peus aquests nens van ballar esta tradició pagana que uneix la dansa i el foc, dos compenentes molt importants de la cultura mediterrània.

Després d’un sopar popular a la fresca, l’espectacle va continuar a la Plaça del Mercat amb les danses tradicionals valencianes interpretades per la Escola de Dansa l’Aljama i l’actuació d’una de les veus més destacades del cant valencià: el Naiet Cirerer i els seus romanços. La música y la dansa van posar el punt final a aquesta nit dedicada a la cultura més tradicional i autèntica de la nostra terra.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment