Festes de Bétera


Cada any hi ha més ballarins i més públic gaudint de la ja tradicional Nit de les Danses de Bétera. La nit del 14 d’agost, vigília del dia de la festa gran, els carrers del centre històric de la localitat acullen des de fa sis anys un espectacle únic i propi de Bétera.
A l’espectacle d’ahir a la nit van participar 70 persones, que organitzades per l’Associació Cultural L’Aljama de Bétera, van sortir de la Placeta del Sol fins a la Plaça del Mercat. Tots junts van ballar, durant més d’una hora, les diferents modalitats de danses valencianes al so del tabal i la dolçaina del Grup Xe que burrà!
Dues de les Obreres de 2012 no es van voler perdre aquesta tradició i, malgrat haver assajat molt pocs dies, es van posar el mantó de Manila i van obrir el ball. En finalitzar tant Alba Campos (Obrera fadrina) com M ª José Escrivà (Obrera casada) es van mostrar “emocionades i contentes per participar en cada acte d’aquestes festes úniques i irrepetibles que estan vivint juntes gairebé com a mare i filla”.

En finalitzar l’acte el director de l’Escola de Dansa de l’Aljama, José Codina, es mostrava content i satisfet pel resultat obtingut després de molts mesos d’assajos i treball tant de xiquets com grans.

I després de la dansa va arribar el torn del cant d’ Albaes. A les dotze en punt de la nit va començar el cant a la porta de l’Església de la Puríssima. Els cantadors Marieta, Rampe, Lourdes, Toni Vega, Vicenta i Xavier de Bétera van cantar primer a la Verge de l’Assumpció uns versos que els van valer un fort aplaudiment del públic que s’hi cocentraba. Després els cantadors van recórrer cada casa i cada carrer de les Obreres i Majorals de 2012 fins a altes hores de la matinada.

  

   

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment