Festes de Bétera

La companyia de teatre Pepeta Ricart de Bétera va reunir ahir a la nit a un gran número de públic a les portes de l’Ermita del Calvari. Per a molts el pla era el perfecte per a una nit d’estiu: primer sopar popular a l’Albereda i després teatre a l’aire lliure.

Els actors i actrius d’aquesta històrica companyia de teatre amateur optaren per programar dos sainets en què l’humor i el riure van ser els protagonistes. I és que l’objectiu de Pepeta Ricart estava clar: oferir als beterenses una nit de teatre divertida i intentar oblidar per un ratet els problemes i la crisi econòmica que estem patint.
I ho van aconseguir … i tant que ho aconseguiren! “El Soldat de Nàpols” va provocar el riure als centenars d’espectadors que van omplir el recinte. Aquesta peça, escrita el 1918 per Vicente Montesinos, narra els esforços d’un hipocondríac perquè uns familiars no li contagien la malaltia de moda.
L’obra va estar protagonitzada pel propi director de la companyia, José Miguel Ricart, qui acompanyat per Màxim Llistó, Quico López, Amparo Carrascosa, Balbina Barchino, Clara Jiménez i José Navarro van fer riure de valent al públic.

Però com els sainets no solen durar més d’una hora, la companyia de Bétera havia preparat una nova peça que seria el colofó a aquesta nit d’humor i rialles patrocinada pels Majorals de 2012.
“L’Organista de Sollana”, és una història que es situa a inicis de segle XX en una casa on el cap de família vol ser polític d’un partit radical i anticlerical però topa amb l’oposició del seu devota esposa. La dona pretén també que la seva filla es converteixi en pianista i per això ha de rebre classes d’un organista recomanat a la família per part de la seva germana monja. La coincidència del cognom de l’organista amb el del delegat del partit radical que ha de visitar a la família, conforma la trama del sainet.
En aquest cas Rocio Izquierdo, Clara Jiménez, Amparo Carrascosa, Àngel Corda, José Miguel Ricart, Vicent Gil i Quico López van interpretar de manera magistral cada un dels personatges del sainet, provocant el riure, i fins i tot la riallada, dels assistents.  

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment