Com mana la tradició a Bétera l’últim dia de les Festes d’Agost està dedicat a acomiadar les Obreres de 2012 i a conèixer i rebre a les noves Obreres, protagonistes de les festes del pròxim any. Després de la missa de la vuitava ha arribat el moment de les “butlleta” per triar els quatre noms de les fadrines i casades del proper any. L’elecció s’ha realitzat al despatx del retor de Bétera, que ha donat el vistiplau als quatre primers noms elegits.
La primera a lliurar la “butlleta” ha estat l’Obrera Alba, que li ha passat el testimoni a Maria Guerrero. Encara que tremolosa i molt nerviosa no ho ha dubtat  i ha agafat ràpidament el paper acompanyada per la seua mare, la seua iaia i el seu germà, que també serà majoral el proper any. Després de l’emoció ha arribat la música, la traca i el confeti per celebrar que Maria era la primera de les Obreres fadrines de 2013.
 
La següent en lliurar el testimoni ha estat l’Obrera Pachi qui ha triat a una de les seves millors amigues, Noelia Garrigós. Encara que els pares s’han mostrat molt reticents en un principi, els ànims dels majorals i dels amics han fet que al final li hagen donat el suport necessari a la seua filla perquè siga una de les protagonistes de les pròximes festes.
    
Després ha arribat el torn de triar les Obreres casades. La cercavila, guiada per l’Obrera Mª Àngels,  ha visitat la casa de Cristina Ballesteros qui després de realitzar una trucada al seu marit ha recollit emocionada la butlleta que la converteix en una de les properes festeres casades
  
Passades les dos de la vesprada la comitiva, encapçalada per l’Obrera M ª José, cridava a la porta de M ª Carmen Romero. Mamen, com la coneixen els seus amics, no estava a casa però ha arribat als pocs minuts sorpresa per tota la gent que la esperava a les portes de casa. Després de consultar durant uns minuts amb el seu marit i la seva filla, M ª Carmen ha acceptat entre plors ser Obrera casada per al proper any.
    
 
Mari Carmen Romero

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment