Oci i Cultura


L’associació cultural l´Aljama de Bétera va aconseguir un èxit espectacular el passat cap de setmana a les festes de la Mercè de Barcelona en la mostra del MercèDansa. Es va ballar dos vegades, al matí a l’avinguda de la Catedral i de vesprada a la Plaça de Sant Jaume. 
Per a tots els components de l’Aljama ha sigut un cap de setmana molt especial, també per als amics i familiars dels participants que varen acompanyar al grup per a representar al poble de Bétera amb l’objectiu de donar a conèixer els balls del Camp de Túria.  La encarregada de presentar al grup va ser Montserrat Garrich, qui va explicar al públic d’una manera molt entranyable la història i les tradicions del poble de Bétera, i com no podia ser d’altra manera, es va detenir a comptar al públic català la particular i original festa de les Alfàbegues.
Els participants van ser: el Ball de Romeus del grup de Prats de Lluçanès, els  balladors del Ball de nans i gegants de Badalona, la Moixiganga de Lleida, el Ball de les forques de Nalec, el Ball de Carnestoltes del Prat de Llobregat, el Ball del Tortell del Prat de Llobregat, els Llancers de Teià, el Ball del Ciri de Taradell i l’Aljama de Bétera
Els de Bétera van preparar una selecció variada de balls del repertori tradicional valencià amb alguns dels diferents ritmes que el composen,  així mostrarem el Ball de Nanos, la Masurca de Serra, la Jota de la Molinera, a més d’un fandango, un bolero, unes seguidilles i la Dansa del Vetlatori. La rondalla i els balladors  executaren de forma brillant estes peces, cantades totes per la veu sublim de Marieta, que a més ens va delectar amb un cant d’estil i una albà versades per a l’ocasió per Toni Marzo. En acabar les actuacions, tots els grups presents i gran quantitat de públic, vam ballar el Galop de la Mercè.
L’organització del MercèDansa correspon a l’esbart Català de dansaires amb l’ajuntament de Barcelona, enguany es complien 20 anys de la primera edició d’esta mostra que es celebra durant les festes de La Mercè.
Però el grup no sols va ballar, també va tindre la sort de poder gaudir un poc de Barcelona i varen visitar llocs com la Boqueria, Santa Maria de Mar, l’exposició de Bestiari i disfrutar de la festa de la Mercè per la nit, el matí Bastoner, els castells humans a la plaça Sant Jaume.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment