Oci i Cultura


Com cada any els ciutadans de Bétera van eixir durant la vigília del 9 d’Octubre al carrer per celebrar el Dia de la Comunitat. ¿I com ho vam celebrar? Doncs com millor sabem fer-ho, recuperant les tradicions de la nostra terra: la música, les danses i la pólvora.
La processó cívica va partir des de la Casa de la Cultura de Bétera encapçalada pels Gegants que representen bona part de la història de la nostra terra: primer el Rei Jaume I i la seva dona, Na Violant d’Hongria, seguits per una parella de pagesos que el mateix Rei Conqueridor va portar a València per repoblar aquesta terra i els últims, el moro i la mora, una representació dels expulsats després de la conquesta.
Després dels gegants el públic va poder gaudir de la “Dança dels nanos” i de les danses  interpretades pel grup de ball de la falla Gran Via de l’Est de Bétera, on grans i menuts van mostrar al públic els seus avanços en l’aprenentatge d’aquests balls tan característics.

Les Obreres del 2013 van participar per primera vegada en un acte oficial de l’Ajuntament de Bétera, vestides amb els trages de hortolanes van repartir caramels a grans i majors, tal com mana la tradició d’aquesta celebració a Bétera.
  
Després d’ elles la Corporació Municipal, govern i oposició es van unir per celebrar aquesta important jornada, amb la participació del PSOE de Bétera i el Partit Mas Camarena només van faltar a la cita els regidors de Compromís i CUBE.

Com no podia ser d’altra manera la pólvora també va tenir el seu protagonista a la Diada dels Valencians. Els Majorals de 2013, vestits amb bruses negres, es van penjar les seves caixes de fusta per oferir una coetà de Luxe que va il · luminar els carrers de Bétera.

La processó cívica va acabar al Castell de Bétera on s’ha instal · lat, fins aquesta tarda, un Mercat Medieval que porta per nom “Les mil i una nits”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment