Oci i Cultura


L’escriptora de Bétera Raquel Ricart va ser l’encarrega d’inaugurar ahir a la tarda el III Taller de Lectura de l’Associació Dones Progressistes de Bétera. Precisament durant les pròximes setmanes un dels seus llibres, “Les ratlles de la vida”, serà el protagonista d’estes trobades en què s’analitzarà aquesta novel · la premiada amb el guardó Andròmina de narrativa a 2010.
No és la primera vegada que estes dones es llancen a llegir, analitzar i comentar una novel · la, però si és la primera vegada que ho fan en valencià. Tot i que elles parlen i pensen en valencià, mai abans havien llegit una obra en aquesta llengua ja que la majoria no han tingut l’oportunitat d’aprendre-a l’escola d’una manera formal. Raquel Ricart les va animar a fer un esforç “potser vos trobeu amb paraules que no sabíeu que s’escrivien així o que no conegau pel que és recomanable tenir a mà un diccionari que vos ajude a anar descobrin paraules que en valencià són precioses “.

L’escriptora de Bétera va definir “Les Ratlles de la Vida” com un dels seus llibres més complexos “vaig tardar més de quatre anys a escriure-la, va ser un llibre de cocció lenta. És una novel · la ambientada als carrers de Bétera on les protagonistes són quatre generacions de dones d’una família valenciana. Hi vaig voler fer un homenatge als meus avantpassats que han fet possible que jo estiga aquí”. 
A partir d’ara cada tarda de dijous aquest grup de lectura compost per quinze dones analitzarà aquesta novel · la de la mà de Rosa Sabater que és l’encarregada de que aquestes dones extreguen el màxim  suc d’aquesta obra, “durant les properes sessions llegirem i analitzarem capítol per capítol l’obra de Raquel Ricart. A poc a poc posarem en comú les sensacions que ens produeix i intentarem treure el màxim profit a cada personatge, diàleg i paraula”. 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment