FallesNotícies

Colorit, diversió, música, rialles i ball. La Cavalcada celebrada ahir a la vesprada a Bétera es va convertir en una festa ambulant que va recórrer nombrosos carrers de la localitat. Cap faller es va voler perdre aquesta cercavila en què per unes hores van canviar els vestits tradicionals per les disfresses més originals.

A les sis en punt eixia de la Glorieta la desfilada encapçalat per la Falla El Junqueral. Menuts i grans van optar per les vestimentes típiques de Mèxic: Grans barrets, ponxos i llargs bigots per a ells, i vestits blancs amb colorits volants per a elles.

Darrere d’ells desfilava al ritme de la música del seu xaranga una de les comissions més nombroses de Bétera, la Falla Gran Via del Sud. Ells van optar per viatjar al Tirol austríac i la seua vestimenta no podia ser més encertada: faldes curtes roges o verdes amb ajustats cossets per les xiques i pantalons curts amb tirants per als xics. Al cap un denominador comú: barrets amb la típica ploma per a tots.

  

Directament des del Japó van arribar els membres de El Carraixet, Ells i elles van optar per l’univers nipó i per això res millor que els tradicionals quimonos per vestir a les geishas de Bétera.

  

La Falla La Barraca va optar per traslladar-se al llunyà oest americà. Indis, texans, xèrif armats, algun cap de tribu i fins i tot experts en rodeos, tots ells van formar un magnífic i animat grup en el qual van gaudir tant els xiquets com els grans.

  

La cavalcada la tancava aquest any la comissió Gran Via de l’Est. Ells, fent honor al monument faller que han plantat aquest any dedicat a la mare natura, van optar per viatjar a Àfrica i portar directament a una de les tribus nòmades que encara habiten en algunes parts de la Sabana.

El president de la Comissió, Miguel Félix, no va dubtar a interpretar el altiu cap de la tribu amb llança i escut de cap de lleó. Els fallers i falleres van optar pels estampats animals, les plomes i el maquillatge més espectacular de la vesprada. Ells s’ho van passar dállò més bé, ja que no van deixar de ballar i cantar animats per un punxadiscos i un zancudo animador.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment