Oci i Cultura

Ahir la Casa de la Cultura de Bétera va acollir la Tercera Edició dels Premis de Literatura en Valencià que cada any atorga la Colla Cultural Francesc Peris i Valls en què han participat les sis escoles de la localitat: Lloma del Más, Camp de Turia, Ntra. Sra. Del Carmen, Mas Camaren, Marqués de dos Aguas i el I.E.S Les Alfàbegues.

La Colla Cultura té com a objectiu fomentar l’estima per la lectura i l’escriptura entre els més joves; per al col · lectiu, l’educació és el futur del país i aquests premis intenten posar el granet de sorra en aquesta complicada però satisfactòria tasca.

Aquest any l’associació ha volgut rendir homenatge al considerat com millor poeta valencià del Segle XX, Vicent Andrés Estellés, quan es compleixen 20 anys de la seua mort. Per recordar la importància del poeta de Burjassot els assistents van poder veure un fragment del programa Dossiers realitzat per RTVV, on tots, escolars i adults, van conèixer més a prop la importància de la seua poesia.

Aquest any els set membres del jurat del qual formen part importants figures de la cultura a Bétera com l’actor Pep Ricart o l’escriptora, Raquel Ricart, han atorgat els premis de poesia a cinc xiquets i xiquetes dividits en diferents categories.

Ariadna Quintero ha sigut la guanyadora en la categoria més jove, Segon Cicle de Primària, pel seu poema “La Lluna”; José Miguel Martínez del Col·legi Ntra Señora del Carmen es va endur el primer premi en la categoria del Tercer Cicle de Primària per el seu poema “Quan pense en tu”.

D’altra banda, Ana Casañ, del Col·legi Ntra Señora del Carmen, va ser l’escollida com la millor poetessa d’aquest any en la categoria de primer cicle de l’ESO, i el poema “La Guerra” de Dayana Osorio va ser el més votat en la categoria de segon de l’ESO. Junajo Portes del Col·legi Más Camarena es va endur el primer premi en la categoria de Batxillerat per la seva pesía “L’Altra Cara”.

La gala de lliurament de premis va estar amenitzada per les actuacions del grup de balls tradicionals L’Aljama i del Cor del Centre Artístic Musical de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment