Oci i Cultura

Des de l’Ateneu Cultural de Bétera ens arriba aquesta convocatòria per aquesta mateixa tarda, divendres 10 de maig a les 19:30 hores, dins del cicle Okonomia, organitzat en col·laboració amb l’Escola Popular d’Economia Okonomia, l’economista Rául Contreras, parlarà a l’Ateneu de Bétera sobre els Pressupostos participatius.

 Raúl Contreras és economista, empresari i reconegut activista social. Va ser cofundador de la plataforma Nittúa, d’iniciatives per a la innovació social i és un dels mentors d’Okonomia, escola popular de economía inspirada en la pedagogía de Paulo Freire i dedicada a la formació de les persones en matèria econòmica per tal d’empoderar-les davant el sistema econòmic actual.

Els pressupostos participatius són una eina de democràcia directa que permet als ciutadans prendre decisions sobre els pressupostos públics. En la seua concepció actual s’iniciaren l’any 1989 a Porto Alegre després de la victòria del Partit dels Treballadors en les eleccions municipals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Ya me gustaría que el ayuntamiento funcionara con presupuestos participativos pero hoy por hoy en Bétera estamos lejos de que algo así pueda llevarse a cabo. La verdad es que en términos generales a la gente le da igual en que se gastan el dinero nuestros políticos locales porque si no otro gallo le hubiera cantado en las últimas elecciones al gobierno municipal de los últimos 12 años del PP y UPIB. Esta es la triste verdad. Quizá lo que se tendría que discutir desde ámbitos progresistas es que se puede hacer para cambiar el que a la gente le den igual estas cuestiones. Luego podemos discutir si hacemos presupuestos participativos, sufragios para decisiones importantes y otros aspectos técnicos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment