NotíciesOci i Cultura

Divendres a la vesprada al saló de Plens del Castell de Bétera es va omplir de dones importants que cada dia lluiten per la igualtat entre homes i dones i per eradicar la violència de gènere a la nostra societat.

L’Associació Dones Progressistes de Bétera porta anys reconeixent la tasca de moltes dones amb els premis “Bétera el Lilà”, un reconeixement públic a la feina que realitzen persones, entitats i institucions per fomentar una cultura de solidaritat i lluita per la igualtat d’oportunitats.

Aquest any s’ha reconegut la tasca al grup de Dones de  Crèdit València Caixa Rural de l’oficina de Bétera, com a referent local al servei del sector agrícola i financier.  Dones Progressistes ha volgut reconèixer la tasca d’aquesta oficina bancària dirigida exclusivament per 7 dones. La seua directora Josepa Campos va voler donar les gràcies als clients que cada dia dipositen la confiança en elles.

La magistrada Alícia Millán va lliurar el premi a Bárbara Aranda, advocada de l’estat, com a reconeiximent per la seua tasca en el procés judicial celebrat a Castelló per l’assassinat de Rocío López, on va posar de manifest la seua lliuta contra la violéncia sexista.

Bárbara Aranda va protagonitzar un dels discursos més emotius i contundents de la tarda en què va destacar la idea que “tots comptem en la lluita contra la violència, ningú sobra i junts es pot aconseguir”.

La “Asociación de Mujeres de Nazaret” va ser reconeguda per la tasca que realitzen cada dia persones com Catalina Socias al barri de Natzaret on participen en la lluita de moltes dones per tirar endavant en aquest barri de València.

L’actriu valenciana Rosana Pastor, guanyadora d’un Premi Goya, va ser també guardonada amb un alfabeguer per la seva lluita compromesa contra la violència i la seua defensa pública de la igualtat d’oportunitats. Pastor va estar acompanyada per l’Alcalde d’Alboraya, Miguel Chavarría, que va voler estar present en el reconeixement a una de les ciutadanes més il·lustres de la ciutat.

L'actriu Rosanna Pastor premiada amb un "Bétera Lilà"

L’últim premi en metàl.lic va ser per a la Fundació Vicent Ferrer i el seu programa “De mujer a mujer” que treballa per aconseguir el progrés de les dones més desfavorides de l’India.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment