Festes de BéteraGent de Bétera

Nelo Campos, President dels Mayorals Bétera 2013

A poc més de tres setmanes perquè comencen les Festes d’Agost a la nostra localitat, Bétera.com ha volgut xerrar amb el President dels Majorals de 2013, Nelo Campos, qui ens ha explicat l’esforç i el treball que costa treure un programa de festes perquè els ciutadans de Bétera gaudeixin durant deu dies de música, festa i tradició.

Pregunta: Nelo, tu has estat en els dos últims anys el President dels Majorals 2013, com portes el càrrec?

Resposta: És molta feina però es fa amb gust, estic molt involucrat des del primer moment en tot i molt satisfet pel treball realitzat. Em vaig presentar voluntari i tots em van acceptar. Han sidos dos anys de moltíssima feina des que vam muntar el barracó fins ara.

Foto: cedida pels Majorals 2013 de Bes Audiovisual

P: Com ha estat la relació entre els 27 majorals durant aquests dos anys?

R: Hi ha hagut bons i mals moments, sobretot a l’hora de treballar, però ho hem tirat endavant i som bons amics. Jo com a president he hagut de posar pau, espavilar en alguns moments a la gent i renyir, quan ha calgut. Som un grup on hi ha gent de totes les edats, la qual cosa és molt bo perquè durant aquests anys hem necessitat l’experiència dels més grans i l’entusiasme dels joves.

P: El barracó és una font d’ingressos per als Majorals, com va funcionar l’any passat?

R: Bé, va ser una experiència inoblidable. Encara que hi ha temps per a la festa sobretot cal treballar molt, vam passar moltes hores juntes i s’ha creat un gran vincle de “germanor” entre tots. El més important són les ganes de treballar i l’organització, funcionem a torns i ens repartim les funcions. Tots estem treballant i cal lliurar els caps de setmana i el mes d’agost, si un de nosaltres no pot tirem de substituts, un amic, germà o cosí, gràcies a ells hem pogut tirar endavant.

P: D’on traieu els diners per elaborar el programa de festes?

R: Del barracó però sobretot de la loteria i les targetes per a l’entrada a espectacles i actes. Cada majoral tenim la nostra part de loteria i targetes i ens esforcem per vendre-les.

Foto cedida pels Majorals 2013

P: Com respon la gent del poble davant les vostres iniciatives?, Col · labora tot i la crisí

R: Sí, la veritat és que no ens podem queixar. El barracó sempre ha estat ple de familiars, amics i gent de Bétera que ha estat amb nosaltres fins a l’últim moment deixant els diners perquè saben per al que és.

P: Vos ocupeu pràcticament de l’organització de cada acte de les Festes d’Agost?

R: Sí, llevat dels actes del dia 12 i el dia 22, gairebé tota la resta ho organitzem i paguem els Majorals: cordà, coetà, espectacles musicals, cavalcada de disfresses, etc.

P: Vos ajuda l’Ajuntament de Bétera econòmicament en l’organització de les festes?

R: No, el consistori fa el que pot però les festes li ixen pràcticament gratuïtes. Si hi ha festes és perquè 27 Majorals volem i l’any que ve hi ha altres tants que també volen ser-ho; la llista afortunadament no acaba però l’Ajuntament de Bétera cada vegada ens ajuda menys económicament i arribarà un moment que nosaltres sols no ho pugam suportar. El que si fa l’Ajuntament de Bétera és ajudar-nos en l’organització logística dels actes, la seua ajuda es important,  sobretot la de la Policia Local.

P: Quins actes són més importants per a vosaltres?

Coetà del Gos 2012

R: Els coets, tots els actes relacionats amb la pólvora i el foc. Si no hi haguera coets ningú voldria ser Mayoral. Els nostres actes favorits, el que esperem amb més impaciència, són la Coetà del Gos i la Cordà de la nit del dia 15 d’agost. Per gaudir d’aquests actes hem realitzat un curs encara que tots tenim experiència.

Però també gaudim molt dels actes més tradicionals: la processó de “Les Alfàbegues” i lluir la indumentària tradicional, que ens encanta. Alguns els costa més acudir als actes religiosos però saben que si eres Majoral de Bétera has de respectar totes les tradicions.

P: Quina importància té la família i la dona del Mayoral?

R: Té moltíssima, tots necessitem que la nostra mare, germana, dona o núvia ens done suport, han d’aguantar i patir que durant dos anys desapareguem els caps de setmana i han d’ajudar amb la indumentària. Després a l’hora de la festa, elles han d’estar amb nosaltres i donar-nos suport.

P: Com és la relació amb les Obreres?

R: Molt bona, elles sempre vénen a les juntes i tenim molt bona relació. Tant elles com nosaltres tenim moltes ganes de gaudir, a més són molt treballadores. Ens ho estem passant molt bé tots junts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Estoy totalmente de acuerdo con Nelo, Presidente de los Mayorales del AÑO 2013 , Este año 2013 ha sido un verdadero calvario para los mayorales el vender la loteria el vender las tarjetas el vender las tarjetas de san valentín es decir un autentico infierno, desde luego este año los Mayorales del 2013 lo han trabajado como si hubieran sido 3 años mayorales y eso se merece todo el respeto del mundo, por mi parte un fuerte apretón de manos a cada uno de ellos y enhorabuena muchachos, no os lo han puesto fácil pero lo habéis logrado , pero lo habéis logrado por que sois los mejores , los mas jóvenes , sin experiencia , pero con un par de cojones VOSOTROS SOIS LOS VERDADEROS MAYORALES DE BETERA , POR LOS MAYORALES DEL 2013.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment