NotíciesOci i Cultura

Tal com van prometre, l’Ateneu Cultural de Bétera va omplir dissabte la Plaça del Sol de la localitat de música, art i danses en la II Edició de la Mostra de Cultura Popular i Tradicional. Centenars de persones no van voler perdre aquesta convocatòria per a la qual es va organitzar un complet programa d’activitats per a totes les edats.

La tarda va començar amb la inauguració de la Fira d’Artesans, un mercadet en què diversos artistes van poder exposar i vendre objectes fets amb les mans. Allí els assistents van poder comprar bijuteria, làmines, cistelles de vímet o roba feta mà.

Després va arribar el torn dels més petits. Per a ells l’Ateneu preparar el que més els agrada: històries narrades i interpretades per un contacontes. En aquesta edició l’encarregada d’acaparar totes les mirades dels xiquets va ser Núria Urioz i els seus “Contes Dins d’una caixa”.

Més tard la calor i la pluja, que va durar deu minuts, no va impedir que el Grup de timbalers de l’Ateneu posés ritme a la plaça demostrant tot el que han après durant aquest any i després d’ells, el plat fort de la tarda: la Muixaranga del Camp de Túria.

Aquest grup porta assajant menys de dos anys i ja realitza complexes figures, gràcies a l’ajuda d’altres grups de muixaranga més experimentats com el del Camp de Morvedre. El públic va saber apreciar l’esforç d’homes, dones i xiquets que cada dia pugen més alt al ritme de les notes de la Colla de dolçaines i tabals Xè Què Burra de Bétera.

Ja a la nit, després de sopar tots junts a la fresca, Grup de Danses i rondalla de l’Aljama va animar la nit amb les tradicionals danses de la terra. El colofó ??a aquesta exitosa jornada el va posar la música en directe del grup Urbàlia Rurana.

Per cert, a l’interior del casal de l’Ateneu ja es pot veure l’exposició de fotografies antigues de les Festes de Bétera del període entre 1939 i 1955.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment