Impressionant. Com cada any la processó de Les Alfàbegues de Bétera deixa al·lucinats i sense alé a beterenses i visitants a qui la calor del 15 d’agost no amedranta. La processó d’ahir va ser un any més una explosió d’olor, color i alegria. Els carrers del centre de la localitat van tornar a omplir-se de ciutadans que volien gaudir d’aquesta tradició que omple de confeti cada racó de Bétera.

Passades les deu del matí arribaven els Majorals, abillats amb les tradicionals: bruses, mantons, barrets i fardells; una estampa única que precedia a les veritables protagonistes de la festa, les Obreres fadrines, que van arribar contentes i somrients, vestides amb els rics vestits de valenciana del Segle XVIII. Una vestimenta única realitzat totalment a mà per “Les Palmeres”, les modistes que més i millor saben fer aquests vestits que cada any llueixen les Obreres més joves de Bétera.

 

En esta ocasió Maria va triar una tela daurada a conjunt amb el seu pèl per aquest dia tan especial. Per la seua banda Noelia va lluir un vestit rosa que va conjuntar amb les flors que lluïen els seus familiars i amics per portar les vuit plantes.

Com cada dia 15 d’agost la sortida d’aquestes plantes gegants de l’hort és espectacular: ciutadans i visitants aplaudeixen i criden sense parar la frase més repetida del dia: “la volteta, la volteta”. Tot al ritme de la música que no pot faltar en aquest dia tan especial.

I tancant cadascuna de les comitives: els Majorals, que enguany han tirat milers de quilos de confeti de confeti groc fins aplegar a la Placeta del Sol, on es va llançar de color roig passió. Un confeti del qual ningú es lliura durant la festa, si no vos toca primer et toca més endavant, però ningú es lliura, d’això ja s’encarreguen ells i els seus farcells.

Maria i Noelia van gaudir de la ofrena però també van patir la sufocant calor durant hores. Tot i això, mai van perdre el somriure i van donar tantes “voltetes” com el públic els va demanar per poder contemplar bé el vestit que lluïen.

Passada la una del migdia i després de gairebé quatre hores de processó Les Alfàbegues començaven a entrar a l’Església de la Puríssima. A la porta del temple, com mana la tradició, les Obreres Casades esperaven les fadrines per col·locar la mantellina. Un acte que tant Mamen com Cristina van realitzar emocionades en un gest de tendresa i afecte cap Maria i Cristina. Un moment emocionant que de segur cap de les quatre oblidarà mai.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. el confetti es igual per a les dos obreres, sols es llança confetti d’altre color al arrivar a la plaça del Sol fins a l’ esglessia.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment