Camp de TúriaNotíciesOci i Cultura

L’any passat va ser Bétera i aquest any serà la població de l’Eliana la que acollirà la II edició de l’Aplec Camp de Túria. Tot està preparat ja perquè aquest esdeveniment cultural es celebri el divendres 13 i el dissabte 14 de setembre.

Durant aquests dos dies els assistents podran gaudir de cinema, sopars populars, correfocs i música en directe. La Aplec del Camp del Túria està organitzat per desenes d’entitats unides “amb l’objectiu d’oferir una alternativa cultural i d’oci no consumista”.

La trobada començarà esta vesprada a les 18.30 amb el pregó i una posterior cercavila pels carrers del poble. A les 19.00 hi haurà tallers infantils i altres espectacles al parc d’Europa i la vetllada es culminarà amb un concert al Cinema d’Estiu de El Diluvi, un grup de versions d’Ovidi Montllor.

Xarrada polèmica

Demà hi haurà fira d’entitats i d’artesania i després es farà un dinar popular. A les 17.30 començarà el col·loqui, que tracta sobre la desobediència civil. Comptarà amb membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca , l’esquerra Abertzale i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a més d’un veí afectat de la Punta.

És esta trobada el que ha generat més polèmica. El seu títol “desobediència civil” i una de les entitats participants, l’esquerra abertzale, no ha agradat a molts dels veïns. Tot i la polèmica l’Ajuntament de l’Eliana ha donat cobertura a la celebració de tots els actes que es desenvoluparan entre avui i dissabte. Molts tindran lloc al carrer encara que alguns es desenvoluparan en locals municipals.

“L’Aplec de Camp de Túria vol ser també un espai de debat i difusió de les lluites populars. És per això perquè en aquesta segona edició organitzem una taula rodona sobre diverses experiències de lluita a partir de la desobediència civil. En aquest sentit comptarem amb membres de la PAH de Sabadell que exposaran les seues vivències a partir de la lluita contra els desnonaments; membres de la Coordinadora d’Assemblees de Facultat de la UAB per conèixer les lluites de desobediència contra la misèria; veïnes de la Punta de València per mantindre vives les lluites contra l’especulació en defensa del territori; i militants d’Ernai per aproximar-nos a les vivències davant la repressió i la persecussió política a Euskal Herria”, segons explica l’organitzaació de l’Aplec a la seua web.

At Versaris i Orxata Sound System 

El programa continuarà dissabte amb música en directe. Els caps de cartell són els barcelonins At Versaris i els valencians Orxata Sound System però també es podran escoltar les rimes de Rapsodes i ballar al rime del punxa-discos Carles Biano.

A Bétera les entrades poden comprar-se a l’Ateneu Cultural de la localitat: Pack Aplec (15 euros): Dinar popular de dissabte + Cercatasques + Entrada Concert o només Entrada Concert (5 euros).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment