Oci i Cultura

Foto: Bes Audiovisual

Gran èxit de l’associació cultural l´Aljama de Bétera en la VI edició de la Mostra de música i cultura tradicional que varem vore en la Casa de la Cultura de Bétera el passat dissabte. Junt a l´Aljama, varen participar, l’esbart Català de Dansaires de la ciutat de Barcelona que van ser presentats per Vicent Partal i el grup de danses Carrascal d’Alcoi, introduïts per la periodista Amàlia Garrigós. Siona Ricart i Pep Ricart, encarregats de presentar la Mostra, van lligar tot el que anàvem veient durant la vesprada. 

Com en anys anteriors l’auditori de la Casa de la Cultura de Bétera es va omplir per participar a este acte benèfic a benefici de Càritas. A més, durant l’acte l’Aljama també va entregar 3040 euros a la Fundació Vicente Ferrer, fruit del compromís adquirit per l´Aljama amb la fundació ja fa un any i mig. 

Foto: Bes Audiovisual

L’esbart Català de Dansaires ens va proposar un viatge imaginari dansat que va començar a les muntanyes del Pirineu fins el riu Ebre. Ens oferiren un ball pla, una corranda, un ball dels pescadors de l’Empordà, un alegre ball de cintes, una cerimoniosa dansa ritual de confraria, del Penedès i també varem vore una bolangera, així como ens mostraren com ballen les majorales de la Confraria de la Mare de Déu del Roser del Priorat. Per acabar la seua participació amb dos de les moltes jotes catalanes que se solen ballar. 

Foto: Bes Audiovisual

Després el Grup de Danses Carrascal va oferir al públic el “Ban Reial que cada 4 de gener, renaix a Alcoi una il.lusió”.

I finalmente l’Associació Cultural l’Aljama de Bétera va mostrar una xicoteta representació dels treballs que feia la dona a finals del segle XIX i principis del XX, aprofitant esta representació per mostrar uns xiquets molt especials per a esta entitat, i és que ja fa molts anys un grup d’amics units per la cultura tradicional valenciana es varen ajuntar per treballar en eixe fantàstic món, aquell grup d’amics estava format entre altres per tres xiquetes molt jovenetes que hui s’han convertit en mares. 

Foto: Bes Audiovisual

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment