OPINIÓN 

Neus EUPVNeus Carrasco, responsable d’àrea de la Dona i Benestar Social de EUPV-Bétera

Estem assistint a un dels moments històrics de major atac als drets de les dones. La dreta està agredint als pilars més bàsics de la democràcia, com és l’aspiració a la que tenim dret totes les persones a la llibertat, a l’autonomia personal, l’accés als recurs i a la igualtat entre tots els éssers humans.

Aquesta greu agressió es manifesta de manera categòrica respecte als drets humans de les dones, fruit de les posicions més retrògrades del sistema patriarcal, que, amb l’excusa de la crisi econòmica, ha vist les possibilitats obertes per desconstruir tot allò aconseguit.

El dret de les dones a triar sobre la seu maternitat, és a dir, si volen o no ser mares, és un dret rotund que ha d’estar present en qualsevol circumstància. És un dret fonamental i, com a tal, no pot ser objecte d’intercanvi amb els estaments religiosos i socials més reaccionaris.

Les normes segregadores i sexistes com la reforma laboral i la recent llei d’educació que s’estan adoptat, juntament amb les retallades en sanitat i en l’assistència a la dependència, la provisionalitat en les ocupacions, la privatització d’allò públic…. son mesures que estan produint un impacte de gènere que està generant l’increment de la feminització de la pobresa i la intensificació dels valors repressors de l’autonomia de les dones.

L’assignatura de religió a l’escola pública i l’exclusió de l’educació sexual i reproductiva d’ella, no només és conseqüència de la ingerència del clergat hereu del franquisme en les decisions governamentals, sinó que pretenen instaurar el model ja caducat, de dones obedients i submises.

Per tot això, Esquerra Unida exigim que no s’atempti contra els drets fonamentals de les dones i que no tingui lloc la tramitació del projecte de llei contra l’avortament i que es deixi de ser un delicte i pugui practicar-se lliurement en la sanitat pública, en tot el territori espanyol.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment