Festes de BéteraNotícies

sofia obrera beteraSofia Zaragozá té 45 anys, és enginyera, veïna de Bétera i des del dia 22 d’agost és també una de les Obreres Casades de les Festes d’Agost  2014. A Sofia la visita a sa casa per lliurar-li la famosa “bolleta” la va agafar totalment per sorpresa, “em va sorprendre moltíssim veure la gent en ma casa, jo no tenia ni idea, el que sí que estava enterat de tot va ser el meu marit José Manuel”, afirma Sofia.

Potser per això a esta veïna de Bétera li va costar tant acceptar el “obreraje” i eixir de casa, de fet mentre el confeti inundava sa casa ella afirmava que ho havia de pensar amb tranquil·litat “dies després vaig voler renunciar a ser Obrera però la meua mare em va assegurar que ella i tota la família m’anaven a ajudar i a acompanyar en tot moment. Per ells ho faig, per veure’ls feliços i perquè s’ho mereixen”.

Sofia-ZaragozaSofia ja va ser Obrera soltera el 1996, sempre va pensar que li agradaria repetir l’experiència com casada però després de 18 anys no s’ho huavia plantejat, de fet reconeix que “si m’haguessen preguntat abans hagués dit que no”.

Malgrat la seua primera reacció, l’any per Sofia està sent molt especial i alhora molt estressant, de fet afirma que li falten hores al dia, “la festa ha canviat molt des que jo vaig ser obrera soltera el 1996, ara es compta amb nosaltres durant tot l’any per a tot tipus d’actes, lo millor es que la relació amb les meues companyes i amb els majorals és molt bona”.

L’acte més esperat per Sofia és la “vuitava” del dia 22 d’agost ja que ens explica que “és una barreja de sentiments per la feina ben feta, la tristor per acomiadar-se de tota la gent que durant un any sencer s’han convertit en una família, i a més, donar el testimoni a una altra persona: el safareig, l’ànsia i la incertesa de qui serà la pròxima obrera”.

Sofia Obrera betera 1Pel obreraje, Sofia, ens explica que cal gastar els diners que cadascú vullga gastar, depèn si vols fer una festa en gran o alguna cosa més senzilla però afirma que “per passar-ho bé no cal gastar-se molts diners”. El vestuari és una altra de les parts importants de la festa per a les obreres ja que cada dia, en cada esdeveniment es requereix un vestit diferent, l’obrera casada afirma que”ja té tots els vestits en marxa però que està impacient ja que encara no els té a casa “.

Per als propers mesos Sofia Zaragozá només desitja tenir tot el temps necessari per gaudir de cada acte i cada dia de festa amb la família, “vull agrair al meu marit, a la meua filla i a tota la meua família per estar sempre al meu costat. Espere que ells gaudisquen tant com jo d’aquestes festes que segur seran especials per a nosaltres “.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment