Notícies

37

Increïble i meravellosa ha sigut hui, com sempre, l’Ofrena de les Alfàbegues de la localitat de Bétera. Com cada any els beterenses han participat en esta explosió d’olor i color d’aquesta festa única al món.

35El dia gran de Bétera ha començat molt d’hora per a les dos protagonistes de la jornada, María Salavert i Amparo Latonda, que s’han alçat a les cinc del matí per pentinar-se, maquillar-se i vestir-se de Obreres solteres, un vestuari únic que té multitud de particularitats com les ones del pentinat i l’artesanal vestit que cada any realitzen Les Palmeres.

A l’hort de les alfàbegues la jornada també començava prompte per seua principal criador, Ramon Asensi, que ha preparat el corral perquè tot estigués a punt per a l’arribada dels protagonistes. Asensi ens ha explicat que com a novetat este any s’han tret “formentets i perpetues, dos varietats que es treien també antigament i que feia uns 50 anys que no criaven i eixien a l’ofrena”. Ramón ens ha confirmat que enguany l’alfàbrega més alta ha arribat als 2,50 metres “estic molt content amb el resultat i res trist amb que hui acabe la temporada ja que me’n vaig de vacances”, ha afirmat rient.

25

Sobre les deu del matí arribaven Maria i Amparo acompanyes per les seues respectives obreres casades, Sofia i Amparo, per els seus sombrilleros i pels Majorals de 2014 que este any han escollit una brusa fosca amb flors petites i acolorides.

55Amparo Latonda i Maria Salavert han declarat estar “nervisosas però molt contentes” i ens explicaven que el pitjor no era la calor sinó el “pes del vestit”, tot i que no dubtaven ni un moment que aguantarien fins al final amb un somriure i “donarien tantes voltetes com la gent els demanara “.

I així ha sigut …. Després de més de tres hores de calor, Voltetes, salutacions, fotografies i confeti, molt confeti, la comitiva arribava a les portes de l’Església de la Puríssima on els esperaven les obreres casades vestides de rigorós negre com mana la tradició. Darrere el majorals seguien llançant confeti sense descans amb els seus fardells, mentre el públic reien i ballava al so dels pasdobles de la banda de música.

5 20

El moment més emotiu ha sigut el retrobament de les obreres amb els seus obreres casades, Maria Salavert i Sofia Zaragozá no han pogut aguantar les llàgrimes del que sens dubte ha sigut un dels dies més especials de la seua vida. Per altra banda Amparo Latonda i Amparo Romero s’han fos en una llarga abraçada interrompuda per posar la mantellina blanca, un gest maternal que ningua oblidarà mai.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment