xus 2A poc a poc us volem anar presentant a les que seran les protagonistes de les pròximes Festes de Bétera: les Obreres de 2015. En aquesta ocasió hem quedat amb Mª Jesús Martínez. Coneguda per totos com Xus, ella serà una de les dos Obreres Casades, té 46 anys i treballa al seu viver a Bétera. Es del poble “de tota la vida”, com es sol dir, i confesa estar encantada en ser d’ací.
El passat 22 d’agost, Xus va eixir triada per a representar a Bétera, ella ens conta entre rises, que es va sentir una vertadera afortunada, “va ser molt emocionant vore com estava tota la gent en la porta de la meua casa i vore com l’Obrera 2014, Amparo Romero, entrava amb la bolleta“.
obreres 28
Confessa que pendre la decisió de agafar la bolleta no va ser fàcil, però el seu marit que estava al seu costat va dir-li que sí que l’agafara i així es com es va convertir en protagonista.  Xus es conscient de l’ important càrrec que ostenta, i reconeix que al principi “pesa fins a que t’ acostumbres”.

xus 1De tot aquest intens any que esta vivint el més important es “fer una bona festa, que el poble estiga content i orgullós,  que els veïns s’ho passen bé al costat de les seues obreres i els seus majorals i com no, que la meua família també disfrute”, afirma Xus.

De tots els vestits que lluirà en festes, Xus afirma que no sap dir-nos quin te mes no ens sabria dir quin li agradaà mes “ja quesón tots totalmente diferents els uns dels altres”.

Es confessa una apassionada i defensora de la pólvora en les festes “el coet ha de seguir estant present en tots els actes, la pólvora ha de regnar en tots els actes ja que és un dels nostres signes d’identitat més valuosos”.

Per acabar l’entrevista, Betera.com, li ha demanat un desig per a aquest 2015, esta ha sigut la seua resposta: “desitge que en els pròxims mesos tot isca perfecte, i a més vull acabar donant-li les gràcies al meu marit i als meus fills per fer que tot això que m’està passant siga una realitat “.

obreres 34

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment