IMG_20150102_173913El Nadal ha acabat i els més festers ja estan pensant en les pròximes festes que arribaran el proper mes de març: les falles. A Bétera amb el mes de gener arriben les presentacions falleres de les cinc comissions que se celebraran com cada any a la Casa de la Cultura.

La primera de les comissions en obrir la ronda serà la Falla Gran Via del Sud que demà dissabte presentarà a tots els ciutadans als seus màxims representants i les seues respectives corts d’honor en un espectacle fet amb el màxim amor i il·lusió.

Betera.com ha volgut entrevistar als màxims representants de esta comissió fallera amb l’objectiu de conèixer’ls un poc millor i ells ens han obert les portes del seu casal perquè puguem conèixer de primera mà quines són les seues inquietuds i projectes per a les falles de 2015.

Sara Llistó i Matamoros serà la Fallera Major Infantil d’aquesta comissió en les falles 2015. Un somni que es fa realitat ja que pertany a la la falla des de abans de nàixer. És estudiant de 6é de primaria i ens confessa que un dels actes que espera amb més ganes “es la seua presentació i el que menys el moment en que el dia 19 es creme el monument infantil”. Com no podia ser d’altra manera, Sara vol agrair que el seu regnat siga possible gràcies  als seus pares i al seu germà.

El President Infantil 2015 al Sud serà Ivan Saez i García. Aquest simpàtic xiquet es defineix com “un amant de la pólvora” i reconeix que una de les coses que més li agrada “és tirar coets i assistir a les mascletaes” per aquest motiu es mostra enfadat amb les noves lleis que “cada vegada compliquen més a grans i xiquets gaudir amb la pólvora ja que és una forma de diversió per als fallers”.

betera gran via del sud

Mª Angeles Garañana Escribano és la Fallera Major de la Gran Via del Sud. Gely, per als amics, es defineix fallera i “surenya”de cor. L’entrega de premis es un dels actes que més li agraden. Pertanyer a la Falla Gran Via del Sud per a ella “significa un orgull ja que és una gran família, amb gran sentiment per la festa fallera i amb bona harmonia entre els fallers”. Es sent una  una veritable privilegiada al poder representar a la seua comissió, i a tots els fallers els vol agrair “aquest magnífic any que oficialment comença el dissabte amb la presentació”.

I al cap davant d’aquesta comissió, trobem a Vicent Manel Miret i Gonzalez. El president del Sud reconeix que este any és especial ja que “les Falleres Majors del poble són d’esta comissió i a més celebrem el 35 aniversari de la falla”.

El veterà president del Sud es confessa com un amant de la festa fallera i destaca que “tot el que comporta aquest càrrec li agrada sobretot la unió entre tots els fallers i la sensació de que són una gran família”. “Hi ha moments en què la responsabilitat del càrrec es fa pesada però tinc el suport de la meua dona, dels meus fills i de la junta directiva”, conclou Miret.

Miret està  convençut que tant ell como la seua junta directiva han preparat unes falles per al 2015 “impressionants i inoblidables amb l’objectiu de celebrar aquest 35 aniversari”.

Sobre la Junta Local Fallera opina que és un òrgan necessari que ha aconseguit igualtat, grandiosisdad i vistositat en tots els actes que se celebren durant les falles i que continua treballant per millorar-los més si és possible. Miret és dels que prefereix que l’Ofrena del dia 18 de març es celebre a l’Albereda de Bétera ja que “és un espai obert pel qual es pot caminar en pla i on hi caben més persones fins i tot els fallers podrien quedar-se a veure tot l’acte, sense dubte, molt més emocionant per a les Falleres Majors “.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment