Falles

Falla junqueral betera 1

Les presentacions falleres de la nostra localitat arriben a l’equador i és que la festa fallera està cada dia més a prop. Aquest cap de setmana és el torn de la Falla El Junqueral que ha congregat a tots els seus fallers i als veïns de Bétera demà dissabte a les 17.00 hores a la Casa de la Cultura. Nosaltres hem volgut conèixer més de prop els que seran els seus màxims representants en les pròximes falles i que demà viuran un dia especial com autèntics protagonistes.

Falla junqueral betera 2Pedro Melo és faller de la comissió des que es va fundar. Aquest any repeteix com a President Infantil però tot i ser la seua segona vegada en aquest càrrec té moltes ganes de tornar a viure l’experiència ja que durant les falles de 2014 s’ho va passar d’allò més bé i espera que enguany siga igual o millor.

Pedro espera l’acte de la Cridà amb moltes ganes, ja que encara que el no vaja parlar, ens diu que “és un acte impactant i inoblidable amb el qual es dóna per començada la festa”. Elxiquet ha volgut agrair als seus iaios i als seus pares el que puga tornar a ser president aquest any.

La Fallera Major Infantil de El Junqueral per al 2015, és Carla Carrasco. Esta bonica xiqueta confessa que està desitjant que arribe el moment en què li imposen la seua banda demà durant la presentació, afirma que “intentarà no posar-se massa nerviosa ja que així viuré l’experiència amb més intensitat”. Per a ella és tot “un honor representar als xiquets i xiquetes de la seua comissió i intentaré fer-ho el millor possible”.

Lorena Rodrigo serà exaltada demà com a Fallera Major de El Junqueral, un dels actes que espera amb més ganes i més emoció. Lorena ha sigut fallera des de sempre i ha anat passant per diferents falles però pertany al Junqueral des que es va fundar fa uns anys. Tot això que està vivint com a protagonista de la seua comissió és “un somni fet realitat”. Ens avança que demà lluirà un vestit nou que espera que els agrade a tots. Espera viure les falles de 2015 “al costat de tots els fallers de la meua comissió i amb la meua família”.

Falla junqueral betera 3Juan Antonio Gutierrez serà nomenat demà oficialment i per primera vegada president de la falla Junqueral. Canalino, com és conegut afectuosament entre els veïns de Bétera, no té por a afrontar aquest càrrec tot i que reconeix que “és una feina pesada però gratificant alhora”.

“Hem organitzat entre tots unes bones falles, tant a nivell festiu com de monuments per això volem convidar a tota la gent del poble a que passe per aquesta barriada de Bétera a gaudir de la festa al costat de nosaltres”. Preguntat per les noves i restrictives normes de la pólvora, Canalino afirma que “les canviaria ja que cada any ens afecten més i ens dificulten més que els fallers majors com els xicotets puguem tirar petards”. Per a ell el casal és ja la seua segona casa i els fallers i falleres de la comissió la seua segona família.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment