NotíciesOci i Cultura

amparo i naietEl Conservatori de Catarroja va celebrar ahir les XII Jornades Culturals en les quals el Cant d’Estil i les escoles que hui en dia ensenyen esta modalitat, com la de Bétera, van tenir un protagonisme especial.

Com ja vam publicar al Conservatori de Catarroja és el primer que inclou des del passat mes de febrer el Cant d’Estil com a modalitat oficial i Xavier Benedito, més conegut per tots com Xavier de Bétera, s’ha convertit així en el primer professor de la història que imparteix aquestes classes.

Per este motiu ahir les jornades van estar dedicades al Cant d’Estil i hi van participar els professors de nombroses escoles municipals de la província entre les que es trobava l’Escola Municipal de Bétera, la seua professora, Marisé de Montolivet, i dos dels seus alumnes: Carmen Pérez i Toni Vega Ayuso. També procedent de Bétera va participar l’Escola de Cant d’Estil de la Falla Gran Via de l’Est capitanejada pel Naiet de Bétera i dos dels seus alumnes: Carmen Romero i Amparo Ricart.  Així com la Colla de dolçainers i tabaleters “Xe que burra!”.

musics betera cordaEl director del centre, Santiago Marzal, va animar totes les escoles municipals a continuar la seua tasca, ensenyant el Cant d’Estil als veïns que es mostren interessats en esta modalitat i ha insistit que els preparen també en llenguatge musical amb l’objectiu de que “tots aquells que vulguen tindre un reconeixement oficial puguen accedir a les proves del conservatori i continuar amb els seus estudis”.

“La modalitat de Cant d’Estil oficial que s’imparteix ara al Conservatori de Catarroja no perjudica les escoles muncipals, ells han de seguir formant als seus alumnes a fi que aquells que ho desitgen i tinguen coneixements musicals puguen presentar-se a les proves del conservatori “, ha afirmat Marzal a este diari.

En este acte cada escola va participar mostrant el seu propi estil. Primer els participants van realitzar una cercavila, també es va realitzar un homenatge a la banda Empastre pel seu centenari, es va cantar a la llar dels jubilats i es va acudir a l’Ajuntament de Catarroja. Una vesprada completa en la qual el Cant d’Estil va ser el protagonista.

en el interior del conservatori

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment