Notícies

trobadesEls col·legis i associacions de Bétera van participar ahir a la 28 edició de la Trobades d’Escoles en Valencià del Camp de Túria que enguany s’ha celebrat a l’Eliana. Alumnes, pares i mares, professorat i un ampli teixit social de la comarca va voler gaudir d’este esdeveniment que any rere any es converteix en una jornada festiva, lúdica i reivindicativa.

En total van participar més de 7.000 assistents que van gaudir de més de 32 tallers de centres educatius i 29 paradetes d ‘entitats culturals, llibreries i editorials. Entre elles vam poder veure a l’Associació Francesc Peris i Valls, IES els Alfàbegues, al CEIP Lloma del Mas, l’Ateneu Cultural i a l’Associació Cultural l’Aljama.

És la tercera vegada que aquesta trobada festiu se celebra a l’Eliana i en les 28 edicions que la Trobada s’ha celebrat a Camp de Túria ja ha passat per 10 localitats diferents.

Voro Golfe, president de la Coordinadora del Camp de Túria d’Escola Valenciana: “La Trobada és una confluència d’interessos culturals, tradicionals i educatius del Camp de Túria, és un aparador perquè els col·lectius de la comarca mostren tot allò que fan per a crear xarxa i identitat en aquest tros del País Valencià banyat pel riu Túria. Pel que fa a la part educativa suposa la consolidació del treball dels centres i la participació en activitats que formen part de la festa per la llengua com son el Sambori, amb 7.200 treballs o els vora 900 alumnes de les 17 escoles que vénen a la Trobada Musical. Tot açò són mostres del camí marcat per avançar cap a l’escola que volem”.

Josep Maria Ángel, alcalde de l’Eliana: “Hem obert les portes de l’Eliana una vegada més a la Trobada d’Escoles en Valencià de la comarca i estem molt satisfets de la feina de la comunitat educativa. El valencià, el nostre màxim tret d’identitat, és el nostre fil comunicador. Potenciar la nostra llengua ens fa més forts com a poble. Des de l’Ajuntament de l’Eliana tenim molt clara l’escola que volem: pública, en valencià i de qualitat, per això estem al costat d’Escola Valenciana”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment