Vol lliure betera 5La penya Vol Lliure de Bétera ja té nova seu al número 4 de les Coves de Mallorca. Dissabte passat l’associació va voler celebrar en gran la inauguració d’este nou local que han decorat amb molta cura. Dins a més de ser un lloc de reunió per als socis també es poden veure vídeos de la cordà, multitud de fotografies, caixes, monos, cascs i tot tipus de material típic de la nit del 15 d’agost.

A l’acte va acudir l’Alcalde de Bétera, Germán Cotanda, acompanyat pel regidor de Festes, així com la portaveu del Grup Socialistes, Pilar Ros, i de Compromís, Cristina Alemany que van voler recolzar aquesta part important de la festa. També hi va haver una gran representació de la societat de Bétera. fallers, falleres, majorals, obreres, etc.

Vol lliure betera 6L’alcalde va lliurar als socis un escut de Bétera perquè presideixi la cova i va ressaltar l’esforç i l’afecte amb què han treballat, “veure com estava la cova i veure com està ara és per felicitar perquè ha estat treball, il·lusió, dedicació i molta feina però jo crec que la festa es mereix això, és i serà la vostra casa per sempre “. I va afegir, “tenim clar que la pólvora és una cosa que ens identifica, a Bétera és protagonista en multitud d’actes com a Sant Antoni pel que és alguna cosa en el que hem de treballar i que el poble ha d’entendre, que hem de donar suport sempre”, a més  es va comprometre a treballar des del govern o des de l’oposició perquè la nova corporació que entre “reballe per col·locar un monument al coet i al foc “.

La penya va néixer fa dos anys amb l’objectiu de conservar la tradició de llençar els coets pel major nombre de carrers de la ciutat la matinada del 15 al 16 d’agost a la cordà de Bétera, d’ací el seu nom: Vol Lliure.

“Vol Lliure és un grup d’amics que sempre han participat en la cordà del dia 15, cada any este acte està al centre de la polèmica: ens retallen carrers i limiten la cordà. Nosaltres volem treballar perquè es mantinguen un nombre de carrers fixes any rere any. Ens preocupem molts per que cada soci tinga la formació necessària, el CRE, l’assegurança en regla per poder continuar “, afirma el seu president Toni Grande.

Vol lliure betera 1 Vol lliure betera 2 Vol lliure betera 3

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment