Oci i Cultura

mitica terra a beteraEl dissabte 2 de maig, a les 19.30, l’Ateneu presenta En la mítica terra dels prodigis.  Es tracta d’un documental, amb guió i direcció de Javier Quintanilla i Frederic Ibáñez, que tracta sobre les mancances en infraestructures educatives en centres escolars públics i contextualitza el per què de tantes deficiències, posant al descobert la gestió irresponsable i interessada dels governs de la Generalitat Valenciana dels darrers vint anys.

La pel·lícula barreja diàlegs que permeten a Sofia conèixer perquè la seua escola no compleix les condicions necessàries si des de fa anys estan a l’espera de la seua ampliació i condicionament. D’aquesta manera, el documental recull i explica totes les reivindicacions que ha vingut duent a terme l’AMPA del CEIP Emilio Lluch per aconseguir-ho, des queixes al Síndic de Greuges, reunions amb la consellera d’Educació, portar la qüestió al Consell o marxes amb un pinotxo fins a la Generalitat, combinant xerrades amb diverses personalitats polítiques que coneixen la problemàtica del centre Náquera. La que no apareix al documental explicant la seva postura és la consellera d’Educació, Mª José Catalá.

La cinta compta també amb la participació de la periodista Reyes Juan en el paper de mare, Toni Pescado com avi i l’actor Pep Ricart com a mestre, entre d’altres cares conegudes.

A l’Ateneu comptaran amb la presència dels realitzadors, amb qui els assistents podran comentar el documental després de la projecció.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment