Eleccions Municipals 2015Notícies

Alcalde betera 1A pocs dies de que acabe l’actual legislatura hem volgut entrevistar a l’Alcalde de Bétera qui responent a totes les nostres questions ha repassat quatre anys de treball marcat per la crisi econòmica. Germán Cotanda ha parlat del passat i del present de Bétera però també del futur i del que desitja per seua localitat com a candidat pel PP a l’alcaldia.

Pregunta: quina avaluació fa d’estos quatre anys de goverñ

Resposta: Han sigut molt complicats. La situació econòmica ens encorsetava, era crítica a causa d’una elevada especulació urbanística que va pegar un bac  d’un any per l’altre i ens va deixar en una situació molt difícil: un deute superior a set milions i mig i l’impagament a proveïdors va fer que tinguérem un començament de legislatura complicat. Vam prendre mesures directes: reducció de sous, reducció d’alliberats, vam eliminar les subvencions als partits polítics, no deixarem llocs de confiança o de lliure designació i vam haver de fer un ajust al pressupost passant de 22 a 15 milions. A més tinguerem que fer una reducció d’entre un 10 i un 20% dels sous als treballadors de l’ajuntament, no va ser una mesura agradable però era necessària per poder mantenir els llocs de treball. La situació ha sigut molt molt difícil, s’ha hagut de treballar molt però jo crec que ha sigut en positiu.

P: Quina ha sigut la mesura més difícil de prendre com a alcaldé

R: El més difícil sense dubte va ser reduir el sou als treballadors de l’ajuntament, llevar-los les ajudes socials i un munt de coses ja que havien d’estar al costat de la ciutadania. El que vam acordar va ser garantir l’estabilitat laboral sense acomiadaments. Vam haver de definir-nos i optar per la reducció de sous i així no pujar els impostos, ni les taxes als ciutadans.

P: Alcalde, vostè diu que no però les taxes sí que han pujat…

R: No, les taxes no són impostos, són serveis que es presten als ciutadans i que s’ha de cobrar tant com costen. Hui en dia les taxes de l’Ajuntament de Bétera són deficitàries però no s’han tocat.

P: Com valora el paper realitzat per l’oposició durant aquests anys?

R: Positiu, molt positiu. Jo crec que he respectat molt a l’oposició ja que en el seu dia jo també ho vaig ser. Ells han de fer la seua tasca i han d’estar al seu lloc, evindentemente de vegades encerten i d’altres s’equivoquen igual que el govern, però sempre en positiu i amb diàleg. Hi ha hagut plenaris més còmodes, altres més difícils, però sobretot hi ha hagut comunicació i diàleg.

PROTESTA-BETERA-1P: Fent memòria ha hagut temes molt importants com l’aigua, el contracte del fem o els plans d’ocupació que mai semblen prou…

R: Hi ha hagut tres plans d’ocupació, totalment transparents i dedicats a la gent que més ho necessita, ens haguera agradat fer més però la situació era la que era i no s’ha pogut. Pel que fa al contracte de la recollida de basura com tot hi ha hagut gent a favor i gent en contra però hi hagué una taula de contractació en la qual, excepte una tècnica que tenia altres criteris, els altres vuit van votar a favor. Va ser una taula clara i transparent sense polítics, només este alcalde per obligació. Hi va haver una aclaparadora valoració positiva. En el tema de l’aigua pensàvem una cosa i ens equivocarem o el poble no ens va entendre, rectificar és de savis.

P: La gent té la sensació i comenta que el poble està més brut que abans, què opina vostè?

R: Jo personalment no opine així, crec que els carrers estan nets, de vegades la gent no és cauta i embruta sense que l’ajuntament siga responsable, però normalment sol estar resolt en un dia o dos. Encara que tot és millorable.

tráfico-BéteraP: Què qüestions es deixa per resoldré

R: La variant nord. És un tema pendent i important per al poble de Bétera. La variant està aprovada, les al·legacions resoltes, els afectats indemnitzats i el projecte està fet i és definitiu, l’únic que queda és començar a executar-la. Hem pogut fer la carretera de Bétera a Sant Antonio però la variant ens queda pendent i ho seguirem reivindicant ja que és necessari treure el trànsit pesat de la població.

P: En quina situació econòmica deixa a l’ajuntament?

R: L’Ajuntament queda en comparació amb fa quatre anys molt bé. L’any 2012 era el tercer poble de la comarca menys endeutat amb més de set milions de deute i ara va a quedar pràcticament net. Si el poble em ratifica podré començar amb una economia pràcticament sanejada, amb el pagament a proveïdors al voltant dels 40 dies, 6 milions en els bancs i amb un atur que va baixant, de manera que la perspectiva és bona encara que cal seguir administrant des de la prudència, l’estalvi i el servei als veïns.

pleno-betera-junio2P: Com valora el treball realitzat pel seu equip?

R: Molt bo, per això tornen a estar a la llista de la candidatura del PP. No han tingut llocs de confiança, ni assessors per això han hagut de multiplicar el seu treball i els estic molt agraït. Hem tingut molta feina i hem sacrificat temps amb la nostra família, amics i parella pel servei als ciutadans.

P: Com han resultat els pactes de govern amb UPIB i Mas Camarená, ho tornarà a fer si es donen les circumstàncies?

R: Molt bé, ha sigut una experiència molt positiva i es pot demostrar amb la gestió i l’estalvi, encara que tot és millorable. Els resultats electorals parlaran i jo no descarte cap possibilitat, però evidentment ja hem tingut companys de viatge, els coneixem i els valorem. Els resultats ens marcaran, però jo el que defense i vull és que guanye el Partit Popular amb la màxima força possible.

P: Com es presenta la campanya electoral?

R: Molt bé, amb bona disposició i sintonia amb tots els grups polítics. Tinc un respecte màxim per tots les formacions polítiques i per tots els candidats ja que no és fàcil presentar-se i voler treballar per Bétera.

P: Quines propostes porta en el seu programa electoral per als propers anys?

R: S’ha demanat moltes vegades per part de l’oposició una baixada de l’IBI però les coses s’han de fer quan es pot i ara abaixarem l’IBI, ho tinc claríssim, no és una proposta, és una promesa, es va a fer. Treballarem també per la feina: amb els tallers i les borses d’ocupació, ampliarem la partida per a augmentar les possibilitats de les famílies amb les rendes més baixes i en risc d’exclusió social.

Proposem la creació d’un gabinet tècnic agrícola, millorar els plans d’igualtat, la millora i renovació dels parcs infantils, millorarem les instal·lacions esportives, ampliarem les escoles infantils de 0 a 1 any, exigirem l’execució de la variant nord i la creació d’un museu arqueològic i etnològic; crearem una gala de l’esport anual que premiarà als nostres esportistes i recuperarem els refugis de la Guerra Civil perquè siguen visitables.

P: Creu que els poden perjudicar els últims casos de corrupció al PP com el Cas Imelsa en què s’ha vist embolicat Alfonso Rus?

R: El que pose la mà al calaix cal tirar-lo, no pot continuar, per això el president del PPCV, Alberto Fabra ha actuat amb rapidesa. És una sorpresa quan confies en persones i te la juguen, li ha passat a Rus i a Fabra i em pot passar a mi, per això cal tirar-los al carrer immediatament. Que la justícia siga dura amb ells per trencar el principi de servei a la ciutadania.

Pel que fa a Alfonso Rus el partit ha actuat com havia d’actuar després que apreciesen les gravacions. Jo encara no em puc creure que una persona del nivell d’Alfonso Rus li faça falta això ja que té empreses i un nivell econòmic molt més alt que nosaltres, posar-se en este fangar, no ho entenc, però el PP ha actuat amb diligència i rapidesa i l’ha expulsat del partit, però el mal està fet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

 1. Como se nota Sr. Cotanda que llega la epoca de las promesas. Lo que no ha hecho en cuatro años querra recuperarlo en 15 dias. Me hace gracia cuando dice que han sido cuatro años complicados, supongo de mucho desgaste y presenta una lista donde los 9 primeros son los mismos de siempre (hay quien lleva toda la vida). Momentos complicados menos para usted, para el Sr. Jose Enrique Alcacer (al pie de la contabilidad) o para la Sra Verdevio (dame billetes y dime tonto). Le ha dolido en el alma recortar el sueldo a trabajadores, recortar ayudas sociales, etc., pero cobrar lo que ustedes cobraban no le ha dolidó La gente digo yo que somos ingenuos pero no tontos.
  Por cierto, cada vez que habla se cambia usted de chaqueta. Primero se puso de moda llevar la chaqueta Serafin Castellano, luego se puso la cobarta made in Alfonso Rus y a poco que no hemos descuidado ya lleva los pantalones Alberto Fabra.
  Aunque he de reconocerle que me gusta eso de la linea roja. Quien la haga que la pague. A la calle. Opina eso de usted y de su segundo de abordo. Porque no explica como entró a trabajar de funcionaria su mujer en Naquera y quien era miembro de tribunal (lo tiene cerca del despacho)? porque no explica que ha ganado el pueblo de Betera con Dryade y con Garbialdi y que han ganado ustedes, Sr. Cotanda y Sr. Alapont? No le voy a preguntar por asuntos turbios relacionados con usted, me conformaria si me aclarase como ciudadano estas cuestiones.
  Llega la hora de elecciones y llega el momento de prometer hasta meter. Llevan gobernando 3 legislaturas. No era importante antes la variante norte. Solo le ha faltado llevar en su programa la casa de la juventud, y asi a este paso tendremos más casas de la juventud que jovenes. Digo 3 lesgislaturas por que parece que acabaran de entrar a gobernar. Hablamos de herencia recibida y parte de esa herencia la generaron ustedes en las anteriores dos legislaturas.
  Para acabar, le doy una primicia, el batacazo electural suyo y de su equipo va a ser proporcional a su ego

 2. Antes de hablaros, mis humanos amigos, dejadme que os revele mi condicon, me llamo Lestat, y una vez fui humano, luego sucedio el cambio y me transforme en lo que soy, un vampiro, un depredador, un ser nocturno, y, casualidades del destino habite en vuestro pueblo, me muevo entre vosotros y, sorprendentemente os amo, o al menos os respeto a la mayoria.
  En toda mi vida inmortal, y son muchos años ya, jamas conoci a un ser tan despreciable como el señor este que en el articulo se permite desgranar la serie mas indigna de mentiras y falsedades que mis eternos ojos han leido nunca.
  No solo miente, tergiversa, manipula, acosa y derriba la mas elemental de las eticas, sino que, ademas, ofende mi inteligencia y la vuestra.
  Bajaremos el IBI, inmediatamente, y en su panfleto electoral habla de ” progresivamente” 0.06 puntos de bajada, y de forma progresiva, vaya vaya, 0.018 cada año, albricias ya podemos irnos todos de cena y vacaciones, gracias, faraoooonnnn.
  Valora muucho a su equipo ¿ que equipó, el mas tonto de mis vasallos los supera en sentido comun, su equipo….
  El etilico desvariador del polideportivo, que cede los cursillos a un club privado y sigue pagando los costes de personal y mantenimiento de la instalacion.
  La eterna concejal profesional, que lleva mas años en ello de los que yo tengo, y su ultima aportacion ha sido el permitir que una niña se quede en el autobus de transporte escolar sin que la sr concejal se entere de nada.
  El muy interesanton jovenzuelo que paga vinos a sus colegas, disfrazandolo de actividad ludico festiva y realiza torras para sus amigos diciendo que eso es parte de un concierto.
  La atractiva y sugerente concejal que cobraba mas emolumentos que fondos tenia reservada su area para ejercer las actividades prometidas.
  La nunca bien ponderoda señora de los mercados que aun no sabe si va, si viene, si firma, si sufre o si padece.
  Nuestra eminentisima dama de la ley y las alcachofas, que confunde al los policias con notificadores y a los agricultores con credulos ignorantes.
  Nuestro abogado registrador, que abogar aboga poco, salvo para asocairse con un tipo que vendia caballos y falsificaba actas, ahora registrar si registra, imagino que cada dia se registra las entrañas a ver si encuentra la dignidad que vendio hace años.
  y despues sus socios, que imagino incluye en el equipo, el vaquero numerero, eterno aspirante a modelo de Milan, que aun con el apoyo de sus mercenarios asesores todavia no ha aprendido a que el signo que aparece en la calculadora + no es que salga el canal Plus, es que sirve para sumar.
  El jefe de la urbanizacion mascamareniana, con el corazon partio, entre lo que tiene en su casa y el sitio del cual obtiene los ingresos, acompañado de su repeinadisimo adlater, que ven, ese si es digno de pena, el pobre no llegaba a fin de mes.
  Y por finnnnnn. El rayo que no cesa, el dios del trueno, la voz que azota al contrario, la finura y la educacion personificada, en el rincon de la izquierda, por origen y trayectoria, con 1250 libras, negro bragao, hastifino y cuellicorto, el concejal de urbanismo, mascota fiel, rotwaliano terror de la oposicion.
  Si puede estar orgulloso, si, ni en el circo price tenian tantos fenomenos y tan bien amaestrados.
  Su propuestas son repetitivas, increibles, vacias de contenido, sin fundamento, trasnochadas, ridiculas y pateticas, vamos que si les pone usted bigote, tendria un gemelo.
  Dejenos en paz, sr faraon, atraviese el nilo, o el carraixet y vayase a gatova a disfrutar d la casita, o a la calle rinquete, a disfutar de la casita, o a la avenida de valencia, a disfrutar de la casita, y dejenos vivir sin su presencia, eso si, invitenos a cualquiera de sus casitas que para eso se las hemos pagado todos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment