Eleccions Municipals 2015Notícies

SONY DSCCristina Alemany ha sigut la portaveu del Grup Compromís durant aquesta última legislatura i ara torna a ser candidata a la alcaldia. En estos quatre anys ha demostrat ple rere ple com plantar-li cara al govern liderat per Germán Cotanda. Si alguna cosa caracteritza a esta mestra de Bétera és que té les idees clares, se li entén perfectament quan parla i per això s’ha anat fent coneguda a poc a poc entre els veïns i veïnes de Bétera.

A una setmana de què se celebren les eleccions municipals hem parlat amb Cristina perquè com a candidata de Compromís per Bétera ens conte els plans que ella, i el seu equip, tenen per a la localitat. És l’única candidata dona i vol ser alcaldessa per a treballar per un poble millor on la gent recupere la il·lusió en les insitutciones i en els seus polítics.

Pregunta: Primer m’agradaria que pogueres fer un balanç dels quatre anys de govern de PP en coalició amb UPIB i després també amb Mas Camarena, que valoració fas de Germán Alcalde com a alcaldé

Resposta: Una continuïtat dels mandats anteriors, s’ha seguit amb la dinàmica dels pactes d’interessos i no la de línies programàtiques. Ens han venut els pactes com a interés del poble, però veritablement són interessos partidistes.  Respecte a la valoració del senyor Alcalde, un polític a l’estil més clàssic, no s’ha molestat en tindre iniciatives i en cap moment ha sabut assumir les crítiques constructives que des de Compromís li hem fet des de l’oposició, tot i que des de fora haja pogut semblat una persona conciliadora.

CristinaP: Què tipus d’oposició heu dut a termé

R: Sense dubte constructiva. Al llarg d’estos 4 anys de legislatura hem plantejat les propostes que haguérem fet si haguérem estat governant i hem denunciat totes aquelles qüestions perjudicials per al poble.

P: En quins aspectes ha sigut el vostre grup més ferm?, quins temes heu defensat amb més afany?

R: La privatització dels serveis: aigua, jardineria, neteja viària i recollida de fem, neteja d’edificis, monitors esportius… A més també ens hem centrat molt en el compliment de la normativa pressupostària. També hem aportat moltes idees a totes les ordenances que al llarg de la legislatura s’han proposat, encara que en alguns casos el document definitiu no ens haja satisfet i l’hem votat en contra.

P: Què és el pitjor i el millor que s’ha fet a Bétera en l’última legislaturá

R: El millor de tot està molt clar, acceptar la reivindicació ciutadana de la Plataforma Bétera per l’aigua, ara, no sabem si l’equip de govern féu marxa enrere per convenciment o per la pressió del poble.

Pel que fa als aspectes negatius, la dilapidació del PMS (Patrimoni Municipal del Sòl), que encara que des de l’equip de govern insistisquen en què comptablement els diners estan, Compromís no té clar on estan vertaderament els més de 4 milions d’€. Estos diners podien haver servit per a la construció d’habitatge social, per exemple.

Un altre aspecte, és que l’equip de govern ha continuat augmentant els imposts en un moment en què la ciutadania està patint els pitjors efectes de la crisi, sense que la ciutadania vera millores en els serveis. Una qüestió molt important i que tindrà repercusió en el poble és el tema de l’Addenda d’aigües potables, ens pot costar 2 milions d’euros.

Cristina compro faceP: Per als qui no et coneixen… qui és Cristina Alemany? a què es dedicá i què vol per a Béterá

R: Sóc docent, treballe en un centre educatiu del poble, disfrute fent el meu treball i sobretot la recompensa que rep de l’alumnat.  Vull un poble millor, una ciutadania que recupere la il·lusió en les institucions municipals, en els seus polítics. Que tots i cadascun dels veïnes i veïnes del poble tinguen una vida digna, que ningú, independentment de la seua procedència, religió, sexualitat, color de la pell, sexe, edat… es quede despenjat de la societat.

P: Qui composen la candidaturá, quins criteris s’han seguit per formar-lá

R: Quan es composà la candidatura de Compromís teníem clar que havia de recollir la diversitat social del poble: dones, homes, dones joves, homes joves, gent amb estudis, mestresses de casa, jubilats… allò que ens unix és canviar Bétera, amb molta il·lusió per fer-ho i per veure el canvi.

P: Com està anant la campanya electoral ?, quin tipus d’actes esteu portant termé

R: Hem fugit dels actes més tradicionals com mítings i hem triat fer coses més pròximes a la ciutadania, com la presentació de la candidatura i reunions sectorials amb el món de la cultura, el món educatiu, l’agricultura… per tal de conèixer de primera mà les inquietuds que tenen. Un element clau de la nostra campanya estan sent les xarxes socials, hem d’adaptar-nos als nous temps i posar a l’abast de totes i tots la informació per altres canals. En la redacció dels programa han estat clau les aportacions que la gent ens ha fet a partir d’unes enquestes prèvies.

IMG_6859P: Parlem de possibles resultats electorals, quines expectatives teniú, què vos transmet la gent del carrer?, sou optimistes?

R: Estem convençuts/des que la majoria de la gent ens donarà suport. És el que la gent ens està transmetent i ens permetrà dur les propostes a terme amb valentia.

P: Creieu que a Bétera vos poden restar vots noves candidatures d’esquerres com Assemblea Ciutadaná

R: No, el nostre projecte és diferent, tenim una trajectòria i la gent del poble coneix suficientment quin és este projecte, hem demostrat que estem preparats per a governar, no seria normal que la gent triara una altra opció.

P: Estaríeu disposats a fer un gran pacte d’esquerres per poder governar?, quines serien les vostres condicions?

R: Nosaltres, des de Compromís, no ens plantegem un pacte d’esquerres per al poble. El que ens plantegem és un canvi total en la manera de gestionar la nostra població, en base a línies i propostes, en base a la transparència en la gestió, en base a una bona gestió dels mitjans públics. Ho hem vingut plantejant al llarg d’esta legislatura, fent oposició constructiva i fent propostes de gestió. L’equip de govern en la majoria de casos, no ens ha volgut escoltar.

Si pactar implica, com ve passant els darrers anys, continuar fent les mateixes polítiques, no estem a favor. Cal un canvi en profunditat, si la ciutadania de Bétera confia en Compromís, ens donarà el seu suport. És el que esperem.

P: Descarteu un pacte amb el PP ?, o també estaríeu disposats a parlar amb ells?

R: Sí, Compromís descarta pactar amb el Partit Popular. Pels múltiples casos d’implicats en corrupció i la manca de voluntat per posar mesures reals contra esta. Però a més, per motius de la gestió. No es pot estar governant diguent-li a la gent que s’han de prendre mesures per la crisi, després dir que han fet una magnífica gestió per reduir el deute municipal i estar apujant els imposts als veïns quan més necessitats estan, precisament per la crisi.

P: Parlem del vostre programa electoral… que proposeu per a Bétera en línes generals?

R: El més important de tot és que és un programa rigorós, caut i que té com a objectiu fonamental fer front a les conseqüències provocades per la crisi i per la gestió del govern actual, ja que han deixat l’ajuntament buit no sols de recursos, sinó també d’il·lusions.

Els eixos bàsics del programa són la participació ciutadana, la gestió sostenible de tots els recursos econòmics del poble (natura, agricultura, finançament o patrimoni cultural) i també la necessària regeneració democràtica, que ha de passar per exigir als governants la màxima transparència.

P: De governar, que és el primer que faríeu o canviaríeú

R: Averiguar quin és l’estat real de l’Ajuntament, en tots els aspectes, fer una radiografia de la situació, per a saber d’on hem de partir i on hem de focalitzar els esforços i els recursos, i, evidentment, a continuació, donar a conèixer a la ciutadania la situació real. Cal ser realistes i prudents i no prometre allò que després no es pot realitzar. Des de Compromís no prometem, ens comprometem.

P: Formen part del vostre programa les urbanitzacions de la localitat?, què proposeu per a estos nuclis de població?

R: Compromís no ha elegit ni elaborat el Pla General de Bétera. Nosaltres no apostem per un model territorial dispers de nuclis de població, perquè causa molts problemes de gestió i acaba deixant descontenta la gent que hi viu. Ara bé, dit això, la realitat és la que mana. I la realitat és que a Bétera existixen molts nuclis de població allunyats del nucli urbà. En les urbanitzacions viuen veïns i veïnes de Bétera que paguen els imposts com la resta i, per tant, tenen dret a rebre serveis.

Caldrà buscar solucions, dins de les possibilitats econòmiques de l’ajuntament, que satisfacen els veïns de les urbanitzacions sense que suposen una càrrega per a la resta de veïns. Això en quant a les urbanitzacions legals. I en quant als PAI sense desenvolupar, cal estudiar la realitat de cadascun i buscar les solucions adients, sempre en base al diàleg amb els veïns afectats. Pensem que és el moment de fer una revisió del Pla General.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

 1. Me gustó una de las intervenciones de Cristina en el debate del pasado viernes, “desde el gobierno municipal se hará todo lo q esté entre nuestras competencias, pero no podemos prometer cosas q son competencia nacional.”
  Está muy bien que no queramos paro entre los ciudadanos de Betera, pero el ayuntamiento no puede dar trabajo a todos los parados, el ayuntamiento puede fomentar la creación de empresas, la implantación de empresas en nuestro polígono, pero no regalar trabajo.
  El ayuntamiento podrá dar asesoría a los desauciados, pero no puede realojar a los deshauciados.
  De verdad, no entiendo que hacen los presidentes nacionales de los partidos haciendo campaña, esto son elecciones municipales y autonómicas, aquí no tienen nada q hacer, no es competencia suya, ya llegará su turno en noviembre.

 2. Tirsito, coño, no te cambies el nick que queda muy cutre, y a comer paella a gatova, las competencias no son una excusa, son la LEY, si queremos cambiar esto primero debemos cambiar las leyes y luego desarrollarlas y adaptarlas, con ordenanzas, con acuerdos y con todos los medios que esa palabra que tu ignoras, LA DEMOCRACIA, sirven para designar los procedimientos legales de los cambios, ese es el sistema que tenemos y su forma de funcionamiento, ahora bien Tirsito, si lo que quieres es la revolucion, coño, hagamosla, revolucionemos el mundo, pero no de palabra, de hecho, rompamos el sistema, nacionalicemos, apropiemos y redistribuyamos, que la dominical paella se convierta en un festin para los desheredados, que los paria tomen el poder, que los desarrapos gobiernen el municipio y dejemos Betera que no la conozca ni la madre que la pario, pero es que para eso no hace falta revolucion, el que te paga la dominical paella ya se ha encargado de hacerlo.
  Hay, Hay Tirsito que dificil debe ser dormir con el enemigo y ademas tener que darle las gracias por el dominical refrigerio

  • ¿Qué dices? ¿A quién le hablas?. En mi vida he comido paella en Gátova, en mi vida he ido a ese pueblo.
   No hables de democacia para estar diciendo lo que tienen que hacer los demás. ¿Te digo yo lo qué te tienes que comer, cuando por qué?.
   Y las competencias no son excusa para no hacer nada. Si un órgano tiene competencias eso no es excusa para no colaborar con él. Que tu también tienes competencia de decirme las cosas a la cara sin aludirme sin venir a cuento de nada.

   • Vamos a ver, tu quien eres? yo le conteste a Pedro Luis, a quien en la intimidad le llamo Tirsito, por su intenso parecido al insigne Tirso de Molina, porque es amable, sensible y gentil, se lo dije desde nuestra complicidad y nuestro juego, que a veces compartimos con el publico en general, para regocijo de conocidos y descononocidos, yo no se si comes paella o si prefieres avellanas, ni me importa lo mas minimo, y tampoco se otras cosas, basicamente porque no se quien eres, y la verdad, viendo como te enfadas tampoco quiero saberlo, me das un miedoooooo.
    todos los personajes que nombro son amigos comunes mios y de mi Pedro, y no entiendo que pintas tu en todo esto.
    Si necesitas cariño, pues dimelo, que yo tengo mucho cariñito que repartir, eso si, paellita poca.
    Ah y a ver si tu encuentras a mi Pedro Luis, que no se porque ya no esta su comentario.

 3. Diu Cristina respecte a les urbanitzacions que “Caldrà buscar solucions, dins de les possibilitats econòmiques de l’ajuntament, que satisfacen els veïns de les urbanitzacions sense que suposen una càrrega per a la resta de veïns.” Pareix molt raonable eixa premisa, però i al contrari “¿caldrà buscar solucions només per al centre urbà que no suposen càrrega per a la resta de veïns?.” No cal distinció entre cap lloc del terme municipal, no hi ha veïns de primera, segona o tercera que totes i tots anem al mateix vagò porte qui porte la màquina.

 4. Lo que me ha quedado bien clarito es que todos los que vivimos en las Urbanizaciones somos un estorbo y ciudadanos de 3a para los planes municipales de esta señora y su partido. A mi me va bien saberlo y supongo que a los que han salido elegidos por Cube y Mas Camarena también les irá muy bien conocerlo de cara a pactar investiduras….Tomen nota.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment