Opinió

marques beteraOPINIÓ
Vicent El Marqués, estuta i veí de Bétera

Ja ha passat el 24M, una data que molts tenien marcada en roig al calendari i no sols perque fora diumenge, sino perque simbolitzava el canvi que era per vindre.

En el cas de Bétera, també eren esperades amb moltes ganes, i per moltes raons, la principal les persones i és que al nostre poble  i per molt que es volguera negar, hi havia i hi han, a hores d´ara, moltes persones sense protecció, persones que en els últims quatre anys no han sentit l´amparament de polítiques municipals fetes per paliar en la mida de lo possible la seua situació, eixa pense que ha sigut una de les grans reivindicacions a l´hora de votar. Però també hi havien altres raons que van motivar el sentit del vot: molts també estaven cansats del dèficit de transparència que hi ha a la casa del poble, altres de les polítiques exclusives i elitistes que ha fet l´equip de govern.I quasi tot estaven desencantats per la falta de proximitat amb els problemes del govern local. Tot açò poden ser apreciacions subjectives però segur que compartides per molts.

I amb eixes raons aplegà per fí el 24M, tinc que dir que des de´l lloc privilegiat que tinc a La Glorieta, podia vore com anaveu molts veins a votar i ja ho vaig dir al llarg de la jornada, es veia il.lusió, sí eixa es la paraula, molta il.lusió, i sobretot gent que no amagava que volia que el seu vot deixara de ser secret, que volia compartir amb els demés les seues ganes. Part d´eixa il.lusió també l´havien transmés el candidats al llarg de la campanya, una campanya on molts aprofitaren per realment presentar projectes, debatre, raonar amb la gent…mentre altres estaven al de sempre sumant a vore si aplegaven i oblidant de presentar idees (si es que les tenien) ha quedat clar, que no sols de “merchandaising” viu l´elector.

Els resultats són per tots coneguts, no soc quí per valorar-los, una victoria en vots de Compromis; una baixada del PP que alguns explicaran sols  amb la corrupció del partit, pobra conclusió esta; un PSOE que viu de l´herencia rebuda i que sincerament espere que faça tot el possible per superar les batalles cainistes, deu ser un partit referent per tots nosaltres; un UPIB que es queda fora, algo ja anunciant, i que es la factura que deuen abonar per haver perdut l´essencia que els caracterizava com independents; C´s amb dos regidors gràcies al tsunami Rivera perque el candidat ha estat totalment amagat de l´opinió pública. I sorpresa, subjectivament per a mi, que es queden fora EU i UpyD, crec que han presentat projectes serios, que ens poden agradar més o menys, i no es pot prescindir de gent amb ganes de treballar per Bétera. Però es el que hem triat.

Ara és hora de que conformen un govern, i està clar el que volen/volem els veins, i volem que hi haja consens sobre projectes, que d’una volta per totes es governe per a les persones, indistintament de sigles i filiacions, que s´obriguen finistres i portes a la transparencia i que l´ajuntament torne a ser la casa de tots, un ajuntament plural, participatiu, que defense la nostra identitat com a poble, que es preocupe més per l´horta que del formigó, que siga pròxim, i sobretot que la clau de la seua gestió siga Bétera i no els interessos del partit.  Crec, i també és molt subjectiu, que Cristina Alemany, pel bagatge demostrat, és una persona que pot afrontar este repte amb garanties d´exit.

Però ara açò està en mans dels 21 regidors electes. A tots ells molta sort, perque la vostra sort serà la de tot un poble.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

 1. Pot ser siguen oblits passatgers o interessats. Tot anàlisis que es faça aquest dies sobre els resultats no poden oblidar dos partits o grups que al teu anàlisis no fas cap referencia: Mas Camarena-Cube i Assemblea Bétera Ciutadana. A les urbanitzacions hi ha ciutadans de Bétera que han optat per grups propers a d’ells i als quals tenen sintonia, perquè els ofereixen solucions que fins ara se’ls ha negat des del poble. Ciutadans, que llevat del fet locals, després voten a PP, PSOE, Compromís, EU, Cs etc. Respecte a Assemblea és un grup respectable i que ens aportarà frescor al dia a dia d’un Ajuntament que necessita urgentment aire fresc.
  Fins aplegue el moment que tot ciutadà de Bétera no tinga la mateixa consideració visca on visca i pense com pense, no aplegarem a ser una societat oberta i democràtica.

  • Cregam Albert, que no han sigut oblits interessats,és més sempre als meus tuits he fet referencia a Salvador i Augusto, els candidats de Mas Camarena-Cube i Asamblea Betera Ciudadana. Crec que les dues formaciones tenen molt que dir al nou Ajuntament. Mas Camarena-Cube representa a una parte important del nostré poble, però dir el que es evidente…
   Asamblea sempre he mantés que la seua presencia es necesaria a la institució.
   Sols he dedicat unes poques línies als partits en concret, i moltes per parlar de la situació general.
   Si de tot això vosté trau la conclusió de que discrimine ciutadans li demane disculpes, però és forçar molt la lectura.

 2. Jo crec que el correctiu que s´ha dut el PP i Upib, també ajuda el vore com durant estos ùltims 4 anys ens han demanat austeritat, mentres Manué, Kike o Alapont, i algù més gastava els seus diners en els seus flamants nous BMW, Mercedes, Audis, o el Nissan de l´Alcalde (pot ser l´ùnic que pot ser s´ha mostrat més auster en aquest sentit). No parlem de la supossada reforma de Gàtova, que tants comentaris ha deixat per ací.
  I que conste que cadascú pot gastar-se els seus diners en el que considere oportù. no critique que es compren cotxes nous. però en política, es molt important dur al seu màxim exponent, lo “de la mujer del cèsar”…i ací a Bétera, en els ùltims 4 anys, la dona del Cèsar, ni ha sigut casta, ni ho ha paregut.
  Per altra banda, crec que amb aquestos resultats, algù deuria anar pensant en dimitir (no, no estic invocant a cap ministre rus). Jo crec que encara que alguns partits s´hajen vist perjudicats per les seues sigles (Upyd, PP, IU) per com tenen els seus partits a nivell nacional, el resultats son prou roins per a que gent con David Aloy, Lluís Poveda, o el mateix Germán, haurien de pensar que la gent esl ha donat prou bofetada com per a que puguen continuar al capdavant de cap projecte. A més vullc centrar-me sobretot en gent com Lluis o David, pues son dos dels candidats que tant han volgut deixar clar que volen fer una política diferent, la new wave de la política. Si de veritat cregueu en les paraules que heu dit per activa i per passiva, fue un pas enrrere, i no feu com Rajoy, que va presentar-se 3 vegades fins eixir elegit. No heu aconseguit movilitzar l´electorat, i per tant, haurieu de retirar-vos en dignitat, i agafar la responsabilitat de saber dir no a continuar en política, al menys al capdavant de cap projecte. Perquè sino, donareu a entendre que lo que voleu es continuar aferrat a un càrrec, amb el que evidentment, no heu estat a l´altura.
  Respecte a UPIB, si voleu fer un favor al poble, desintegreu el partit, i sigau sincers amb vosaltres mateixos. Encara que a la llistad´UPIB queden rostres de tota la vida, la majoria de vosaltres sou del PP, i la mostra més clara es com estos dies, moltes persones que han estat a la llista de l´UPIB, han recolçat al membres del PP de Bétera publicament, a xarxes socials. Es algo públic que qualsevól pot comprovar llegint comentaris per eixemple, al facebook d´aquest mitjà de comunicació, on gent que anava a l´Upib ha demanat publicament que governe German. De veritat, sigau sincers amb vosaltres mateixos, i reculeu, apunteu-se al PP, i regenereu el partit, que bona falta li fà, i deixeu a l´Alfabega tranquila, que no vos ha fet res. el vostre moment ha passat.
  i parlant del PP, tinc molta, moltíssima curiositat, si de veritat, negociaran per a endur-se l´Alcaldía. Serà curiós com Rajoy se li ha unflat la boca en els ùltims messos diguent que hauria de governar sempre la llista més votada. de fet la mateixa candidata del PP en la Pobla de Vallbona, la Sra. Contelles, ja ha dit que si, que han de deixar governar a la llista més votada (en aquest cas es ella la llista més votada). Germán farà com la seua companya de partit a la comarca, o en aquest cas donarà el mateix qui haja guanyat? bona papereta té Germán, en aquesta decissió. Esperem, això si, que no se li ocorrega cap història desgavellada com les propostes que estem escoltant de la mà de la Espe a Madrid, governs de concetració i demés histories.
  I ja ficats, estaría genial que els que han pergut, siguen bons perdedors. Desde el diumenge a la nit, no parem de vore certs comentaris de certs integrants de partits “perdedors”, que no acepten els resultats, i que ja estan calfant l´ambient, per fer-ho irrespirable. Heu perdut, venen nous camvis. i els camvis venen precedits, per unes votacions completament legals, i exemplars. La gent en la seua majoría ha decidit, lliurement, amb els seus sufragis, a qui volen i a qui no volen al front de les institucions, i tansols per això, haurien de tindre millor perdre i deixar de fer descalificacions, ficar el por al cos de la gent, etc etc. Sigau més seriosos, perquè encara pot ser molt pitjor a Novembre…no olbideu que açò ha sigut la primera part d´un any replet de processos electorals, que van a redefinir el nostre pais en els propers 4 anys. les reaccions de xiquets i xiquetes xinconines, haurieu de fer-les de portes en dins, perquè diuen molt de les persones que ho estan fent, en su majoría, gent de UPyD, PP i l´UPIB. Respecte o no sereu respectats

  • Sr. Pepe, primerament li demane que no s’amague darrere d’un nom sense més, siga valent i identifique’s clarament amb nom i cognoms per a que tots estiguem en igualtat de condicions. Vosté sap qui soc jo i jo no tinc la posibilitat de saber qui és vosté. A continuació li diré que es permet donar lliçons als demés fent referència al dit popular de la dona del Cesar quan primerament vosté deuria aplicar-se que per a fer qualsevol tipus d’afirmació

  • ha de tindre coneixent de causa i sobretot quan es tracta d’afirmacions que ataquen directament a l’honor de les persones. Com he dit abans, siga valent, identifique’s i afronte vosté les possibles conseqüències que puguen tindre les seues afirmacions contra la meua persona i així a més de posar-li cara al “Pepe” darrere del qual s’amaga vosté, podré convidar-lo a que m’acompamye a portar-li davant d’un jutge la documentació del meu flamant BMW i comprove la data de matriculació del mateix.

   • Jo no he dit, sr Kike, que vosté tinga un nou BMW. Se que el seu BMW no es d´ara. Ho tinc claríssim. En cap lloc he dit que el BMW siga de vosté en el meu text. Així que no es fique en eixos fums, perque no he personalitzat en cap moment.

 3. Resolt el dubte i gràcies per la ràpida contestació. És cert que de vegades forcem la lectura buscant trobar explicacions a tot; però estaràs que amb la situació actual i la configuració dels diferents partits després de les eleccions, la baralla està molt barrejada per a configurar un futur ajuntament amb garanties. L’amplitud de mires del nostre poble ha d’anar trencant barreres cap a un respecte mutú entre tots els veins, independenment del lloc on habiten, poble, urbanitzacions o diseminats. És hora que tothom es puga sentir i ser aceptat com a part del poble. Hi ha interessos particulars però també comuns. És bo el debat i coneixer-nos més.

 4. Crec que no es deu faltar mai a l´honor i honestedat de les persones, encara que discrepem de la seua tasca política. Per això pense que el comentari dels vehícles que ha fet “Pepe” pot dur a males interpretacions.
  Jo ho havia entés, com que cadascú amb els seus diners fa el que vol,mai ho havia interpretat en altre sentit.I pense que així ho hauran interpretat la majoria dels lectors.
  Un salut al Sr. Alcàcer i a “Pepe”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment