FallesNotícies

POMELO_20150527184815_fastFa quasi 3 mesos que van acabar les festes falleres i ja ha arribat el moment d’escollir a les que seran el màxim exponent faller del món faller a la nostra localitat: les Falleres Majors de Bétera. Elles seran les terceres falleres de la història de la localitat ja que aquest càrrec només porta instaurat al poble tres anys, gràcies a la tasca de la Junta Local Fallera.

Les proves de selecció es celebraran este diumenge i per això betera.com ha volgut xarrar amb les candidates perquè puguem conèixer-les tots un poc millor.

La primera de les candidates infantils és Carla Carrasco que té 9 anys i pertany a la Falla l’Albereda. Esta dolça xiqueta és estudiant de quart de primària i forma part de la coral de la seua escola. Li encanta vestir-se de fallera i ser la representant de tots els xiquets fallers del poble per a ella seria “un somni fet realitat”.

Paula Hernández és la segon de les candidates a Fallera Major Infantil. Té 12 anys i és estudiant de primer d’ESO. Esta fallereta de la comissió Gran Via del Sud pensa que per a ser la màxima representant “ha de saber estar, tenir bona educació allà on vaja i  un bon parar amb tota la gent”. Paula ens confessa entre rialles que el que més trobaria a faltar si fos escollida seria els moments amb la seua comissió.

Extrovertida, alegre, responsable, adicta a les falles y amiga dels sues amics. Així es defineix Inés Plasencia, una de les dos candidates a Fallera Major de Bétera. Esta jove pertany a la falla Carraixet, treballa a un menjador escolar i està preparant les oposicions per a ser docent. Va ser fallera major de la seua falla a l’any 2006 i  és una de les membres fundadores de la Junta Local Fallera de Bétera. Per a d’ella la màxima representant de Bétera ha de ser “amant de les falles per damunt de tot, ha de voler al poble i als seus fallers i ha de parlar en valencià”, afirma.

Ens confessa que està nerviosa i emocionada per les proves que ha de realitzar i per si, finalment, és ella qui rep la trucada. Vol destacar el suport que ha rebut del seu marit, la seua comissió, familía i amics per embarcar-se en esta nova aventura.

POMELO_20150527184708_fastLuisa Motilla, 36 anys i fallera de la Falla Gran Via de l’Est, és l’altra de les candidates a Fallera Major de Bétera. Luisa es considera una dona humana, empàtica i carismàtica, qualitats necessàries per exercir bé la seua feina a l’Hospital Psiquiàtric on treballa. L’any 2011 va ser la màxima representant de la seua comissió i va coincidir que el seu marit va ser majoral de Bétera, dos càrrecs que demostren l’amor per Bétera d’esta família. Per a ella la nova fallera “hauria de voler al seu poble i les seues tradicions, parlar valencià i tindre un ampli historial faller”.

A Luisa li encanta vestir-se de fallera ja que “s’ho veu fet” i bona prova d’això és que tots els anys es vesteix per assistir a la Cridà de València ja que per a ella “és un ritual i una tradició molt important”. Confessa tenir el màxim suport de tota la seua comissió i de la seua família: “des del meu marit fins les meues nebodes, tots estan al meu costat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment