Notícies

investidura 11Critina Alemany és des d’este migdia la nova alcaldessa de Bétera. La candidata de Compromís, llista més votada a les Eleccions del 24 de maig, ha sigut investida hui al Saló de Plens del Castell gràcies als 13 vots de Compromís (6), Mas Camarena-CUBE (3), PSPV-PSOE (3) i Asamblea Bétera Ciudadana (1).

I és que hui ha sigut un matí emocionant al poble. Els trons i les ràfegues de pluja eren el preludi de que alguna cosa estava a punt de passar a Bétera: els ciutadans havien demanat canvi i al final hi ha hagut canvi en majúscules. Després de durs i llargs dies de negociacions, els partits han entès que l’Ajuntament de Bétera necessitava nous aires i han optat per donar suport a la jove mestra de Bétera, Cristina Alemany.

El Saló de Plens del Castell s’ha quedat xicotet per a la sessió d’investidura. Molts ciutadans volien veure el gir al consistori de prop, en primera persona. Pocs minuts abans del migdia començaven a arribar ja els nous regidors. Era un rumor a veus que hi havia acord d’esquerres i que Alemany seria alcaldessa, per això a la seua arribada ha sigut rebuda entre aplaudiments i flaixos.

investidura 7Minuts més tard començava la sessió constituent amb la formació de la Mesa d’Edat i la presa de possessió dels nous regidors que des d’este moment passaven a formar part de la corporació municipal. Després era el torn de votar per elegir el nou alcalde o alcaldessa. Al càrrec s’han presentat tres candidats: Cristina Alemany (Compromís), Germán Cotanda (PP) i Pedro Gallén (Ciudadanos). La primera ha aconseguit 13 dels vots possibles, Germán Cotanda 6 i Pedro Gallén només un. Un dels regidors o regidores ha optat per l’abstenció. Amb el recompte dels vots dipositats a l’urna ha arribat l’alegria i els aplaudiments del públic.

Llavors Alemany, nerviosa i emocionada, tornava a jurar el seu càrrec esta vegada com a alcaldessa. Germán Cotanda li lliurava la vara o bastó de mando i passava a ocupar la butaca des del qual a partir de hui passarà a presidir tots els plens durant els propers quatre anys.

Primer discurs de l’alcaldessa

Com no podia ser d’altra manera la nova alcaldessa de Bétera ha realitzat íntegrament el seu discurs en valencià. Primer ha destacat el “goig” de veure el saló tan ple i ha convidat els veïns a participar als plens. “Germán m’ha traspassat la vara de comandament, un element que fins hui ha simbolitzat l’autoritat de l’alcalde i que a partir d’aquest moment representaran també el símbol de la feina. Tots i cada un que dels regidors de l’equip de govern ens deixarem la nostra pell pel poble, per totes i cadascuna de les persones independentment del seu origen, procedència, religió, sexualitat i color de la pell, ja que independentment del barri o de la zona on visquen per a Compromís tots i totes són poble i tots i totes són Bétera “, ha començat.

investidura 10“La vara de comandament vos la oferisc a vosaltres, al poble, perquè vos quede clar que les persones que formem part d’aquesta nova etapa política estem al vostre servei i perquè l’eix principal de la nostra política són les persones: treballarem per a vosaltres amb humilitat, proximitat, honestedat i sobretot amb transparència fent-vos partíceps de les decisions que prengam. Deixarem de fer les coses per inèrcia, trencarem amb les dinàmiques antigues i obrirem d’una vegada per sempre el nostre poble al Segle XXI “, ha assenyalat.

Alemany no ha volgut oblidar-se “de totes aquelles dones que fa anys van lluitar per mantenir la democràcia i que ens han llegat eixe esperit de lluita. No les oblidarem”.

Després ha anunciat la seua primera mesura com a alcaldessa, “el canvi comença en el minut un i la primera decisió com a alcaldessa és suprimir l’innecessari despesa de la picaeta que tradicionalment es fa després del ple de constitució” i ha conclòs dient “moltíssimes gràcies a tots : salut i país “.

investidura 3

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment