marques beteraOPINIÓ

Vicent El Marqués, estuta i veí de Bétera

I va arribar el 13J, pareixia que havia passat tota una vida, des d’aquell diumenge en què els veïns van decidir que volien una altra forma de gestionar a Bétera, un canvi que fera que, precisament ells, les persones, tornaren a ser protagoniste. Els resultats són per tots coneguts i havien deixat més d´una opció de formar govern, però la il·lusió viscuda en la jornada electoral feia que ningú volguera pensar que podia donar-se una altra opció que no fóra la del canvi.

Durant les últimes tres setmanes, rumors de tot tipus sobre que ocorreria el dia de la constitució de l’ajuntament, alguns amb fonament altres merament  amb la intenció de crear una incertesa i inclús el desànim.

Com conseqüencia dels resultats, Compromis tenia l´obligació d´encetar el dialeg amb la resta de forces amb representació per complir amb el mandat de formar un govern.

 Però també era lògic, normal i legítim que per part del Partit Popular, segon llista més votada i amb el mateix nombre de regidors, es ealitzaren tot tipus de contactes i propostes variades i arriscades amb la intenció de continuar, després de tres legislatures, en el govern. Segurament si hagueren realitzat una lectura dels resultats en clau municipal, sense buscar explicacions i excuses forma del terme, no hagueren fet cap intent.

Però fins en açò, en la forma de negociar, en este cas seria millor dir DIALOGAR, hi ha hagut canvi, des d’un principi tots teníem la vista posada en el que pogueren fer Compromis, Mas Camarena-Cube, PSOE i Assemblea Bétera, pareixia lògic,  i més si atenem als manifestat pels seus candidats durant la campanya i inclús en el debat que es va realitzar, ells si que volien fer la lectura del que realment havien dictat les urnes.

I a partir d´eixa premisa, trobem el diferent de tot el que ha passat, estos partits van entaular les conversacions amb discreció, responsabilitat i serietat, massa discreció per al que se’ns té acostumats en este tipus de situacions. I molta serietat en allò del que es parlava, pareix que no eren unes negociacions a l’ús,(eixes negociacions  de jo vull ser, jo vull cobrar…en les que no s´afronta la realitat) pel poc que ha transcendit a tots els participants els preocupava molt el què farien per a aconseguir un canvi real en el poble, amb quins mitjans comptarien, sense parar-se a pensar en altres coses que podrien obstaculitzar el diàleg i que sols servirien per a satisfer els personalismes.

Pareix que tots tenien clar el QUE i no els importava tant el QUI, que han raonat i dialogat per buscar el COM.(si ja sé el QUE i el QUI ha sigut algo molt manit estos dies).

Els veins de Bétera sols podem donar les gràcies a Compromis,Mas Camarena-Cube, PSOE, Asamblea Betera, per demostrar que hi ha altra forma de fer política, que de moment continuen deixant palés que volen gestionar este poble amb una única clau, les persones. I gràcies sobretot per continuar-nos il·lusionant.

Continuen dialogant, escoltant, proposant i que tinguen molta sort, la seua sort serà la de tot un poble.

Com diu l´Alcaldessa Salut i País.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

 1. No lo sé a ciencia cierta, pero sospecho que Vicent El Marqués es un personaje enigmático, un poco duende, con una textura etérea, un fino olfato y una cierta ubicuidad.
  Parece que se haya colado en las conversaciones de los partidos. Yo he estado presente en buena parte de ellas (no en todas obviamente) y ha acertado plenamente en su desarrollo como lo describe.
  Para mi que no soy ningún experto en negociaciones políticas, pero si un convencido de la fuerza de lo público y de la política de base (popular, o vecinal como la nuestra), siento una enorme alegría y si se me permite un poco de orgullo en contemplar como se dialogó de aquello que tan explícitamente decía el profesor “Programa, programa, programa”. Hasta la fecha apenas por no decir nada se habló de personas, ni cargos. He visto una gran generosidad en lo que respecta a intereses personales, y también unas ideas que lejos de contemporizar entre diferencias están bien arraigadas.
  Seguridad, ideología y convicción mezclado con generosidad y amor a la causa que es la ciudad por encima de los partidos.
  Yo soy uno más, quizás el menos generoso, pero digo que si el pueblo de Bétera nos hubiese visto por un agujero (como parece que Vicent el Marques nos vio) sentirían la satisfacción del trabajo bien hecho.
  Perdonen la inmodestia en lo que me corresponde pero sólo desde dentro se puede afirmar lo dicho, y también creo que el pueblo tiene derecho a saberlo.
  Salvador Beltrán.

 2. Buenas tardes d. Salvador, en primer lugar decirle que es un autentico placer que haya leído el artículo.
  Tengo que decirle que no pude ver por agujero alguno las conversaciones entre los partidos políticos a los que aludo, que evidentemente me hubiese gustado, pero si que puedo extraer conclusiones por el seguimiento que he realizado de ustedes durante la campaña electoral, así como en declaraciones y entrevistas que han concedido a este medio, incluso me vi entero el debate municipal( que tan necesario era) a eso le sumo las intervenciones que realizaron en el Pleno del pasado sábado, y las ganas que desprendían por trabajar de una forma integradora por las personas de Bétera, de realizar una nueva gestión que no fuese excluyente. y es fácil hacer una composición de lo que parece que han sido las conversaciones.
  Además recuerde d. Salvador que hago mis funciones de estatua en La Glorieta, plaza de la tertulia por excelencia de nuestro pueblo.
  Un saludo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment