IMG_7181Amb l’arribada de l’estiu els veïns i veïnes de Bétera ja només pensen en les Festes d’Agost. Unes festes en què els Majorals i les Obreres es converteixen en autèntics protagonistes. En aquests moments ells aprofiten les setmanes per organitzar els festejos i elles ja estan ficades de ple en la preparació del vestuari que lluiran durant els 12 dies de festa. Fa uns mesos ja vam conèixer més de prop a Mónica Martínez i a Xus Martínez, i hui volem acostar-nos a Maria Bravo, una de les dues Obreres solteres.

En menys de mes i mig aquesta jove de 19 anys acapararà totes les mirades dels veïns, sent protagonista de cercaviles, actes i desfilades. La història de Maria és una mica atípica ja que va ser elegida el 13 de setembre al tirar-se a enrere una de les obreres solteres elegides el 22 d’agost.

Ser obrera era una de les il·lusions de la seua vida i per això la família de Maria va presentar el seu nom i va organitzar-ho tot perquè a ella li agafarà per sorpresa el nomenament. I així va ser. El 13 de setembre, quan no s’ho esperava, Maria rebia la notícia al bar de la seua germana.

“Quan i arribar a tota la comitiva d’obreres i majorals aquell dia de setembre creia que venien a per la meua germana gran, Sandra, però quan em van dir que era jo la candidata a ostentar el càrrec de Obrera, no ho vaig dubtar ni un moment, no ho vaig consultar ni tan sols amb els meus pares ja que si estàven allí, embolicats en la sorpresa, era perquè estaven d’acord “, recorda entre rialles.

IMG_7180Maria ens confessa que el tema del vestuari li torna boja encara que no té un estil definit, “jo em pegue una volta per les botigues i mire teles i quan veig alguna cosa que m’agrada ho compre. Per això tots els meus vestits són diferents, ja ho voreu”.

El vestit de Obrera del 15 d’agost, Dia de la processó de Les Alfàbegues i festa gran de Bétera, li’l estàn estan cosint les conegudes germanes de Bétera, “les palmeres” i és un dels secrets més ben guardats. Espera este dia amb moltes ganes i il·lusió, “el sombriller serà el meu tio”, confessa nerviosa.

Com mana la tradició el seu veïnat decorarà el carrer des d’on els Majorales la recolliran tots els dies, “al final decorarem el Carrer Montcada i eixiré des de casa ma tia”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment