Notícies

acuerdo betera 1Després de moltes setmanes de trobades i negociacions este dilluns se signava a Bétera el pacte de govern entre Compromís per Bétera, Mas Camarena-CUBE, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciutadana. La cita va ser a les 18.00 hores a la Sala de Juntes de l’Ajuntament de Bétera i allí van estar presents els 13 regidors que formen part ja del nou equip de govern.

La nova coalició va voler que l’anomenat “Acord programàtic per a un govern municipal per a l’Ajuntament de Bétera (2015-2019)” es firmara i, el més important, es presentara i explicara amb la màxima transparència, “la nostra voluntat és obrir les finestres del ajuntament, que entre aire fresc i que entren persones amb noves idees amb iniciativa i amb desig de canvi. Som un equip de treball que buscarà la participació i la implicació de la ciutadania. Volem recuperar la connexió amb les persones. Volem que els beterans i beteranes sàpiguen el que està passant dins de l’ajuntament, per això una peça clara serà la transparència i que des del principi tota la gent del poble sàpiga en què i com ens gastem els diners que són de tots “, va afirmar l’alcaldessa de Bétera a la seua intervenció.

Cristina Alemany ha recalcat també que el “pacte naix de la voluntat de canvi que el poble de Bétera va reclamar a les urnes el passat 24 de maig i del desig de ruptura amb el continuisme encapçalat pel PP en les passades legislatures. La nostra voluntat és que amb el pacte es visualitze la pluralitat i la diversitat “.

Per la seua banda el portaveu de Mas Camarena-CUBE, Salvador Beltrán, va voler destacar “el bon tarannà i la facilitat d’aproximació de tots”, i ha afirmat que és un “equip amb ganes de menjar-se el món, de competir, de guanyar la batalla , amb molta iniciativa, creativitat i amb bona cohesió. La gent ha posat per davant de tot el bé comú de Bétera, en segon lloc el programa de cada un i no ha aparegut cap interés personal”.

gobierno betera 1Augusto Sevilla, regidor d’Asamblea Bétera Ciudadana, ha destacat que en la negociació s’ha primat treballar per “les persones més castigades de Bétera, per intentar dinamitzar l’economia local i per lluitar contra la desocupació, i això s’ha pogut veure des de les primeres mesures que s’han pres com garantir el menjar als menors durant l’estiu”.

El portaveu del PSPV-PSOE, Juan Zaragoza, ha afirmat que la seua formació va donar suport al canvi des del principi, “Bétera demanava canvi i donarem el suport per a que així fóra, però sense presses: primer estabilitzarem l’alcaldia i després treballarem en el pacte. No hi ha hagut interessos partidistes, encara que sí que volíem regidories en què poguéssem aportar i amb un mínim de mitjans per poder dur a terme la feina”.

Canvis en l’estructura i reducció de sous

El nou govern incideix en la necessitat de participació, transparència i en la comunicació però no hi haurà cap regidor que s’encarregue d’estes àrees ja que la idea és, segons explica Alemany, que “totes les regidories nodrisquen i alimenten estes àrees que són la columna vertebral del nou govern. Des de l’alcaldia es durà la coordinació però són els regidors de totes les àrees els que els faran funcionar”.

Un dels temes que més importen als ciutadans és el tema dels sous, segons va explicar la nova alcaldessa “hi ha una reducció dels sous d’entre el 10 i un 11%” i va avançar el que més tard s’explicaria en el ple i és la creació d’una nova comissió anomenada Comissió Coordinació de les Regidories, “la idea és que es converteisca en un espai de debat entre els 13 regidors que formen l’equip de debat”.

 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment