Oci i Cultura

img_5635Des d’un lloc emblemàtic com és el pati del Castell de Bétera, els veïns i veïnes podran escoltar, a la nit del proper dissabte, l’harmonia i el cant captivador d’una veu prestigiosa com és la de la soprano Mª José Bes, acompanyada al piano de les mans magistrals de José Madrid.

“En este concert he volgut extraure l’essència de tots els meus coneixements i tota la música que m’inspira, tant creativa com acadèmica”, ha expressat Bes. La recerca i l’interés per la perfecció vocal durant vint anys que ha tingut la beterana soprano, Mª José Bes, li ha portat a cantar inicialment temes populars, melòdics, jazz i l’alt perfeccionament tècnic de veu, “enamorant-me del cant líric, des de la sarsuela, òpera i lieds”; ja que li agrada investigar en les diferents arrels i corrents de cada època, inspirant-se i bevent de tota la història de la música.

“Per a mi, el cant és una filosofia de vida i un creixement personal. Tot això m’ha fet desenvolupar un mètode d’ensenyament a la meua Escola, per transmetre tot el benefici del treball de la veu”, ha manifestat.

Mª José Bes va estudiar cant al “Conservatori de València José Iturbi” amb la professora Magdalena Tatay i és segon premi nacional “Cançó d’Autor” organitzat pel Ministeri de Cultura l’any 1987.   Cal destacar el seu curs de Musicoteràpia dirigit per l’Escola de Musicoteràpia Vitòria -Gasteiz, i que ha treballat en diferents clíniques de ginecologia i obstetrícia de la Comunitat Valenciana la musicoteràpia i el cant prenatal i la sicofonía.

La seua vocació per la veu a nivell acadèmic, terapèutic, musical i interpretatiu l’ha portat a aprofundir en la investigació d’esta. En l’actualitat, impartix classes de veu parlada i cantada a persones de totes les edats i de diferents professions com a cantants, actors, professors, polítics, etc.

El pianista José Madrid realitza els seus estudis al Conservatori Superior de València amb A. Bueso, rebent el Títol Superior en l’especialitat de Piano. Ha sigut professor de Piano, Música de Cambra i Pianista acompanyant en diversos conservatoris de la Comunitat Valenciana. Actualment és pianista acompanyant al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment