Notícies

OMS JONQUERAL 3Des de les regidories de Medi Ambient i de Parcs i Jardins s’ha pres la decisió de procedir a la tala dels arbres que hi ha malalts al parc Jonqueral.

La decisió ha sigut motivada perquè a l’inici del mes de juliol es constatà la caiguda de branques de manera aleatòria. “Conscients de la perillositat que suposa este fet, s’ha pres la decisió de procedir a la tala dels oms malalts per seguretat dels usuaris del parc” han assenyalat les dos regidores, Neus Sánchez i Amparo Ballester, respectivament.

La setmana passada, un tècnic especialista del Centre d’Investigació i Experimentació de forestal constatà l’aparició en els arbres d’un fong que produïx putrefacció en l’interior de l’arbre, procés que s’ha vist accelerat per l’excés d’humitat. D’esta visita tècnica, es desprén la necessitat de talar deu oms malalts i fer actuacions concretes en sis més i a la resta d’arbres, eliminació de branques seques o malament dirigides.

Simultàniament a esta decisió, estes regidories “ens posàrem en contacte amb el Banc de Llavors de la Diputació i sol·licitàrem arbres en substitució dels que per malaltia s’estan talant. La sol·licitud, que ha sigut atesa de manera immediata per este organisme, ens donarà l’arbrat necessari, a cost zero, per a procedir a la replantació en la tardor”, ja que el Parc del Jonqueral es va projectar des de l’inici com a un parc forestal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment