Festes de BéteraNotícies

fot 2Durant els últims mesos hem anat coneixent a les Obreres de Bétera de 2015. A poc a poc betera.com ha anat descobrint les ganes de festa de Mónica Martínez, com està vivint l’any Xus Martínez o l’estil i la simpatia de Maria Bravo. Només ens quedava presentar-vos a Maria Aloy, Obrera casada de 2015.

Esta beterana de 44 anys està complint este any un dels seus somnis: ser Obrera Casada doncs ja va ser Obrera fadrina a l’any 1996. Confessa que durant les festes de l’any passat molta gent va intentar convèncer-la perquè fóra protagonista durant 2015 però, tot i això, va ser una sorpresa que “Sofia es parara enmig de la plaça del Sol per donar-me el testimoni de la festa”.

“Al principi no volia però em vaig girar i vaig veure al meu marit dient que sí amb el cap i als meus fills i les meues amigues plorant, així que no ho vaig dubtar ni un segon més”, ens explica Maria qui assegura que ara la seua família ho està vivint igual o més que ella.POMELO_20150703173925_fastPer a ella ser obrera és fonamentalment representar el seu poble durant tot un any però a més, el obreraje té un component totalment estètic en el que durant les festes “Bétera es converteix en un escenari on mostrar els nostres millors vestits”

Maria Aloy està vivint l’any al màxim, molt unida a les tres obreres ia les colla de 19 majorals que per a ella són “de categoria”. Espera amb ganes el dia 15 d’agost, Festa Major de Bétera, i especialment el moment en què a les portes de l’església i davant l’atenta mirada de molts veïns i visitants li col·loque la mantellina a la seua obrera fadrina, “estic segura de que viuré un cúmul de sensacione imborrables”.

Davant la pregunta de l’acte que menys li agrada pensa que potser serà la presentació, “sol ser un acte molt pesat, amb molt rotllo, si fos per mi l’eliminaria. Fa 20 anys i em vaig avorrir molt i crec que no ha canviat massa en tot aquest temps”, afirma sincera.

Maria ja pensa en el dia 22 i en què serà el moment de triar bé a qui passar-li el testimoni. Com mana la tradició ella serà qui escriga el nom d’una dona de Bétera en la “bolleta” i esta decisió, assegura, que per a ella serà molt complicada, “tinc moltes amigues que podrien ser i m’agradaria que pogués ser una d’elles. De fet una de les tres opcions possibles, segur que és per a una d’elles “, conclou.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment