Festes de BéteraNotícies

Foto llibret betera 3160 pàgines plenes d’imatges, fotografies, articles, tradicions, sentits homenatges i cultura, la cultura d’un poble. Així és el llibret de les Festes de Bétera 2015 elaborat pels Majorals de Bétera d’enguany.

La portada del llibre d’aquest any ja la coneixíem: el roig, el confeti i una obrera amb el seu sombriller són els motius principals del disseny guanyador elaborat per Laura Albuixech. Dins un munt de pàgines en què els veïns i veïnes de Bétera poden passar bona part de les seues vacances llegint, aprenent, coneixent i buscant  imatges dels seus avantpassats.

Aquest any la benvinguda va a càrrec de la nova alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i la nova regidora de Festes, Raquel Puig. Alemany ha volgut utilitzar els versos del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, per parlar d’unes festes marcades pel caràcter mediterrani.

Foto llibret betera 5Si ens endinsem en el llibret trobem articles sobre el foc a Bétera, la història les Obreres de l’Assumpció des de 1872 i un bon recull d’articles publicats sobre la festa de les Alfàbegues als diaris de València. Textos acompanyats de centenars d’imatges antigues que parlen de la història de la localitat i la seua gent.

Com no podia ser d’una altra manera els Majorals i les Obreres d’aquest any són els protagonistes del llibret. Ells han volgut que el poble sàpiga qui són els artífexs de les festes de 2015. Bussejant entre les pàgines coneixem millor a Mónica, María, Maria Jesús, María, Quelo, Vicent, Javi, José, Juanvi, Carlitos, José Luis, Moisés, Sergio, Voro, Ximo, Chamaco, Pablo, Julián, Raúl, Carlos, Victor, Ramón i Isaac.

I com no podia ser d’altra manera en la pàgina 61 trobem el Programa de Festes: 10 dies plens d’activitats, música, actuacions, pólvora i molta diversió. El llibret d’aquest any costa 10 euros i comprant-lo els veïns col·laboren activament amb el pressupostos de les festes d’enguany. Nosaltres ja el tenim, i tú, vinga busca  a un majoral o a una obrera  i compra el teu exemplar.

Foto llibret betera 10 Foto llibret betera 9  Foto llibret betera 4 Foto llibret betera 7

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment