Notícies
Foto: Diputación de Valencia

Foto: Diputació de València

Més de 4.100 joves de la província s’han beneficiat aquest estiu de les beques formatives que ha impulsat la Diputació de València mitjantçant el programa “La Dipu te beca”.

Tots ells, majors de 18 anys i cursant ensenyances oficials com Cicles Formatius de Formació Professional o ensenyaments universitaris oficials de Grau, Diplomatura o Llicenciatura, Ensenyances Artístiques Superiors o Màster oficial impartit per les Universitats, han pogut reforçar el seu aprenentatge en llocs de treball referents als seus estudis.

Dels 376 estudiants que estan desenvolupant les pràctiques en la comarca de Camp de Túria, 14 becaris són els que ocupen diversos llocs en els departaments de l’Ajuntament de Bétera. La Diputació de València ha parlat amb alguns d’ells que estan treballant a la nostra localitat aquest estiu becats per la institució provincial.

Ángela Artuñedo, jove beterana, ha finalitzat enguany el seu grau en Relacions Laborals i Recursos Humans i està fent les seues pràctiques de “La Dipu te beca” en el departament de Personal del seu consistori. “Valore positivament – afirma- aquestes pràctiques, és una experiència única, no tot el món pot arribar a treballar a un Ajuntament”.

En el departament d’Informàtica del consistori de la localitat del Camp de Túria es troben dos joves en pràctiques. Carlos Javier González, graduat en Enginyeria Informàtica i actualment cursant el màster d’Enginyeria Informàtica, i Cristian Aguilar, qui després de finalitzar el grau mitjà d’Informàtica estudia el superior.

Foto: Dipu te Beca

Foto: Diputació de València

Els dos beterans destaquen el que estan aprenent aquest estiu i agraeixen la formació que estan rebent per part dels seus tutors. “És una experiència més per a continuar aprenent coses i tindre un poc més en el currículum, ja que en els treballs busquen experiència”, comenta Aguilar. González, al seu torn, expressa la seua satisfacció. “És una bona manera de formar-se perquè en la carrera no t’ensenyen açò, i m’ha vingut molt bé per a soltar mà amb els ordinadors”, argumenta.

En el departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Bétera es troba Paula García, estudiant de Disseny Gràfic, i és l’encarregada de confeccionar els cartells de festes, la publicitat i l’agenda cultural de Nadal. A més també és l’encarregada de dissenyar el logotip amb el nom del municipi, que presidirà la web del consistori. “Estic molt contenta, és una bona experiència i, a més, estic aprenent com reaccionar quan em manen un treball i saber com realitzar-ho”, confessa.

Totes aquestes beques han sigut possibles gràcies a què la Diputació de València ha destinat enguany un pressupost de 3.000.000 euros al programa de pràctiques formatives en els ajuntaments.

(Informació oferida pel Gabinet de Premsa de la Diputació de València www.dival.es) 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment