Festes de BéteraNotícies

pep i xavi betera 2 portada

Encara que només és el primer de molts ja podem afirmar que ahir a la nit Bétera va viure l’espectacle musical més emocionant, autèntic i meravellós de quants es realitzaran a l’Albereda durant els pròxims dies.

Hi havia ganes d’escoltar Pep Gimeno “Botifarra” i a Xavier de Bétera i el públic no es va moure de les cadires tot i que la presentació de les Obreres i Majorals es va allargar i l’espectacle no començava fins a la una de la matinada.

pep i xavi betera 4Acompanyant als dos cataors 70 músics de l’orquestra CAM de Bétera dirigits per la batuta del director holandès Bram Sniekers i la colla de dolçainers Xe que burrà!, a més dels músics de la rondalla Juanra Martínez (bandúrria), Paco Lucas (llaüt), Néstor Mont (guitarra) i Vicent Carrasco (guitarró). El resultat va ser una fusió de la música tradicional i popular d’arrel valenciana amb la música culta de l’orquestra que va mantenir a centenars de persones assentades als seients durant quasi dues hores.

Però no només hi va haver música i cançons, també hi va haver històries de poble, anècdotes, endevinalles, embarbussaments i acudits que Pep Gimeno conta com ningú damunt d’un escenari i que va aconseguir les rialles del públic un cop rere l’altre. Al seu costat, Xavier de Bétera, un beterà que canta a un nivell increïble i del que es nota que el Botifarra es sent especialment orgullós, “què vós pareix com cantá, vaja amb el de Bétera,  això va de bó”, va dir Pep a l’escenari.

La Malaguenya de Barxeta, la Jota de Xàtiva, El Vetlatori i la Granaina del Tio Palero, el Casamiento de Maria la Xapa, la Jota de Quintos i Ronda, L’u d’Aielo, Havanera del Mareny d’entre moltes altres cançons van fer que els beterans i les beteranes s’aborronaren en molts intants emocionats per l’espectacle.  El colofó final va ser l’estrena de la Jota de Bétera per a banda amb l’arranjament de Pere Rodenas.

 pep i xavi betera 6 pep i xavi betera 5 pep i xavi betera 3 pep i xavi betera 7

Patrocinio GES

¡Consigue gratis una tablet!. Accede aquí al cupón de tu  Tablet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment