Festes de BéteraNotícies

A les 23:00 Obreres i Majorals de 2015 arribaven a l’Albereda de Bétera per celebrar un dels actes més esperats de l’any: la seua presentació oficial al poble de Bétera. El recinte, l’albereda, el barracó i els carrers i terrasses del voltant estaven plenes de gent que van anar a disfrutar de la primera nit de les Festes de les Alfàbegues.

presentacio betera 27 ok

Una a una els conductors de l’acte van anar presentant a les quatre Obreres de 2015. Primer a les fadrines, Maria i Mònica que van pujar a l’escenari acompanyades pels regidors Enric Álvarez i Salvador Beltrán. Després les dos casades, Maria i Xus, que varen fer l’entrada al recinte del braç de l’Alcalde de Nàquera, Damián Ibáñez i el mantenidor de l’acte, l’astrofísic de Bétera, Miguel Àngel Aloy.

presentacio betera 21 presentacio betera 23 Alcalde Naquera 1 presentacio betera 25
Per a elles hi va haver uns versos igual que per als Majorals de 2015 que van pujar un a un a l’escenari davant els aplaudiments del públic que va voler així reconèixer la feina feta durant aquests dos anys.

L’últim a pujar va ser el president dels majorals, Carlos Tórtola, als quals els seus companys van voler fer un emotiu passadís com a agraïment per la seua dedicació al grup. Tórtola al seu discurs agraïa la feina de tots, l’esforç dels veïns per col·laborar amb la festa i animava a les obreres a somriure i adisfrutar del seu protagonisme, “estes festes són per al poble de Bétera, hem treballat molt en elles i espere que les disfruteu i que siguen inoblidables”.

El mantenidor de l’acte va ser l’astrofísic de Bétera, Miguel Àngel Aloy, qui en el seu discurs va defensar l’educació pública, la tasca dels científics i investigadors i va explicar part del seu treball en la recerca de respostes en el camp dels forats negres. L’investigador va animar també als joves de Bétera a seguir la seua vocació investigadora malgrat les dificultats actuals.

presentacio betera 28

El discurs de l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, va girar al voltant dels elements fonamentals de la nostra festa: la alfàbega i la pólvora. Va agrair la feina dels Majorals i Obreres per l’organització de les festes i va animar als veïns la convivència, “el civisme, la convivència, el respecte entre veïns i veïnes, ha de ser una altra pota bàsica en la festa. Hem de respectar tant el descans dels qui volen descansar com el dret a gaudir de la fest dels què volen viure-la”.

 I va anunciar canvis progressius en la festa, “la festa també ha de actulizarse i això també ho aplique a l’ajuntament com a col·laborador. Actualitzar-se implica canvis en alguns casos imperceptible i en altres més rellevants i notoris que poden crear cert rebombori entre el veïnat. Però creieu-me, que tots els canvis tenen una finalitat, no es fan a l’atzar i impliquen una visió diferent que s’ha fet fins ara”, va explicar Alemany.

 majoral 14 majoral 13 majoral 12 majoral 11
majoral 10 majoral 9 majoral 8 majoral 7
majoral 6 majoral 5 majoral 4 majoral 3
majoral 2 majoral 1 majoral 19 majoral 18
majoral 16 majoral 15 presentacio betera 29 majoral 20

Patrocinio GES

¡Consigue gratis una tablet!. Accede aquí al cupón de tu  Tablet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment