Festes de BéteraNotícies

ofrena 29Què passa dins de l’Hort de les Alfàbegues abans que comence la bogeria de l’ofrena pels carrers de Béterá. Només uns pocs privilegiats poden entrar a primera hora del matí i gaudir de l’increïble espectacle d’olor i color que és l’hort sense gent: solament les plantes i els seus cuidadadors contemplant-les orgullosos amb la satisfacció del deure complit i la feina ben feta.

Nosaltres com a mitjà de comunicació som dels afortunats que podem admirar l’estampa: les alfàbegues preparades i recent regades, ben ordenades, les canyes de prop, els colors de les flors de paper…

Un altre dels privilegis és poder veure els xiquets portadors emocionats i als seus pares fent-los mil i una fotos orgullosos. Després arriben les dones i parelles dels Majorals, totes juntes, totes abillades amb les mateixes camises i barrets, igual de contentes i nervioses que els protagonistes de la festa: els Majorals.

A les deu del del matí arriben ells, els Majorals de 2015, revelant un dels secrets de les festes: les flors de les camises i els mocadors, cadascun diferents i brodats especialment per a ells. Altres opten per lluir els mocadors dels seus pares o iaios com el que portava hui Carlos Cremades amb més de 30 anys de història.

I les últimes a arribar: les Obreres fadrines. Maria i Mònica aplegaven acompanyades pels seus sombrillers i les seues obreres casades, perfectament vestides per les Palmeres i amb tots els complements que mana la tradició: joies, palmitos, pintes, cistelles amb flors i un gran somriure.

Abans d’eixir fotos, fotos i més fotos. Entrevistes de les televisions locals i nacionals (atunómica no en tenim). Més fotos: per parelles, sols, amb els regidors, amb la nova alcaldessa, amb els pares, amb les xicones… Vinga que comence l’ofrena!

ofrena 1 ofrena 5 ofrena 2 mocador
ofrena 7 ofrena 8 ofrena 11 ofrena 9
ofrena 12 ofrena 13 ofrena 15 ofrena 14
ofrena 17 ofrena 16 ofrena 20 ofrena 19
ofrena 21 ofrena 22 ofrena 24 ofrena 23
ofrena 25 ofrena 26 ofrena 28 ofrena 27
ofrena 30 ofrena 32 ofrena 31 ofrena 36
ofrena 34 ofrena 35 ofrena 33 ofrena 37
ofrena 38 ofrena 39 ofrena 40 ofrena 41
ofrena 42 ofrena 43 ofrena 44 ofrena 45
 

Patrocinio GES

¡Consigue gratis una tablet!. Accede aquí al cupón de tu  Tablet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment