Festes de BéteraNotícies

Ahir Bétera va celebrar el seu Dia Gran: Ofrena de les Alfàbegues, processó de la Mare de Déu d’Agost, Coet de Luxe i ja a la matinada: cordà i coetà. Un dia que dura més de 24 hores i els beterans viuen al 100% i quasi sense decans.

alfabegues 78

A les deu del matí els protagonistes de les festes, Obreres i Majorals arribaven a l’Hort de les Alfàbegues per començar “la rodà” pels carrers de la localitat. Per a ells la jornada començava més prompte del que és habitual ja que a les vuit es concentraven per començar la cercavila de “la arreplegà” de les Obreres. Les fadrines, Maria i Mònica, ja portaven unes hores alçades per pentinar-se, maquillar-se i vestir-se amb el tradicional vestit d’obreres confeccionat per les Palmeres, les modistes de Bétera.

ofrena 26

Els Majorals es col·locaven a les portes de l’Hort, es penjaven els fardos i encenien els seus puros havans. Estava doncs tot a punt perquè començara la festa. Els amics i familiars de les dos obreres solteres començaven a treure les 18 alfàbegues gegants davant la antenta mirada dels veïns i veïnes de Bétera i de multitud de turistes i visitants que cada any arriben a Bétera per descobrir esta peculiar i original festa.

alfabegues 26

La “volteta” de Mónica

I després eixien elles, les Obreres fadrines, disposades a oferir tants somriures i donar tantes voltetes com la gent els demanara. Com mana la tradició els regidors de la corporació municipal, palmito a la mà, es col·locaven darrere d’elles per  fer-lis aire i alleujar en el possible la seua calor.

Després de més de tres hores de voltetes, salutacions, fotografies i confeti, molt confeti, la comitiva arribava a les portes de l’Església de la Puríssima on els esperaven les obreres casades vestides de rigorós negre com mana la tradició. Darrere el majorals seguien llançant confeti sense descans, mentre el públic disfrutava  i ballava al so dels pasdobles de la banda de música.

Com cada any el moment més emotiu era el retrobament de les obreres fadrines amb els seus obreres casades, Maria Bravo i Maria Aloy no han pogut aguantar les llàgrimes del que sens dubte ha sigut un dels dies més especials de la seua vida. Per altra banda Mónica Martínez i Xus Martínez es fonien en una llarga abraçada interrompuda per posar la mantellina blanca, un gest maternal que ninguna de les quatre oblidarà mai.

Obreres 11 Obreres 16 Obreres 15 Obreres 9

“Ha sigut un dia espectacular que només pot entendre emocionalment el que naix a Bétera. Hem tirat 10.000 quilos de confeti i hem fet gaudir a la gent en harmonia i sense incidents. Un dia redó”, afirmava Carlos Tórtola, president dels Majorals.

Les millors imatges de l’Ofrena 

alfabegues 1  alfabegues 5 alfabegues 2 alfabegues 6

alfabegues 4 alfabegues 7 alfabegues 3 alfabegues 8

alfabegues 9 alfabegues 11 alfabegues 10 alfabegues 12

alfabegues 14 alfabegues 15 alfabegues 16 alfabegues 17

alfabegues 18 alfabegues 19 alfabegues 20 alfabegues 21

alfabegues 22 alfabegues 23 alfabegues 25 alfabegues 63

alfabegues 24 alfabegues 27 alfabegues 28 alfabegues 29

alfabegues 30 alfabegues 32 alfabegues 33 alfabegues 34

alfabegues 35 alfabegues 37 alfabegues 36 alfabegues 38

alfabegues 40 alfabegues 41 alfabegues 42 alfabegues 43

alfabegues 44 alfabegues 45 alfabegues 47 alfabegues 52

alfabegues 53 alfabegues 61 alfabegues 60 alfabegues 57

alfabegues 58 alfabegues 64 alfabegues 67 alfabegues 68

alfabegues 69 alfabegues 71 alfabegues 72 alfabegues 73

alfabegues 74 alfabegues 75 alfabegues 77 alfabegues 79

alfabegues 82 alfabegues 83 alfabegues 84 alfabegues 85

Obreres 21 Obreres 3 Obreres 20 Obreres 1

Obreres 19 Obreres 6 Obreres 5 Obreres 7

Obreres 10 Obreres 13  Obreres 14 Obreres 16

Patrocinio GES

¡Consigue gratis una tablet!. Accede aquí al cupón de tu  Tablet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment