Notícies

coeta gos 22

La Coetà del Gos és un d’aquells actes que ningú es vol perdre a Bétera i és que la pólvora i els Majorals són els únics protagonistes d’este acte emocionant per als amants dels coets. Com cada anys els voltants del tancat muntat a la Plaça Luis Reig es plenava de gent mentre els majorals es preparaven en el seu barracó amb els monos grocs, botes, cascs i guants necessaris per a l’ocasió.

Quan van estar preparats i acompanyats per la xaranga i en un to festiu van arribar al recinte on unes hores abans ja ho havien preperado tot juntament amb la pirotècnia Rausell. Després de posar-se els cascos, encendre les seues metxes i apargar-se els llums va arribar la batalla que ells i el públic més arriscat lliuren contra els coetons i els femelles.

coeta gos 1 coeta gos 2 coeta gos 3 coeta gos 4

coeta gos 5 coeta gos 6 coeta gos 7 coeta gos 8

Durant prop d’una hora seguida els Majorals de 2015 van tirar 150 dotzenes de coets cadascú o el que és el mateix 35.000 coets. Els entesos comentaven des de l’Albereda que hi havia hagut algun “paronet” i que s’havien escapat alguns coets del recinte, el que va provocar les rises nervioses dels espectadors, que tot i això no es van moure del lloc. I és que encara que les zones de seguretat estan marcades, els borratxos s’escapen entre els barrots per acabar a les teulades i carrerons dels edificis del casc antic de la ciutat. 

coeta gos 9 coeta gos 11 coeta gos 13 coeta gos 14

coeta gos 18 coeta gos 19 coeta gos 20 coeta gos 16

Com cada any la Coetà del Gos va acabar amb l’aplaudiment dels veïns i veïnes de Bétera, la música de la xaranga i el passeig dels majorals de 2015 fins a l’Albereda entre felicitacions, abraços i botelles d’aigua per hidratar-se.

En arribar al barracó els festers van convertir la adrenalia en emoció i abraçats els uns als altres i abraçats a les seues parelles vam poder veure més d’una llàgrima de felicitat. Colpet de cassalla i a la dutxa, que la festa continua i la nit és llarga!

coeta gos 23 coeta gos 24 coeta gos 26 coeta gos 27

coeta gos 28 coeta gos 29 coeta gos 31 coeta gos 30

coeta gos 33

Patrocinio GES

¡Consigue gratis una tablet!. Accede aquí al cupón de tu  Tablet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment