NotíciesOci i Cultura

Libro
La XarxaLlibres, a la qual se sumarà l’Ajuntament de Bétera a través de la regidoria d’Educació, és un Pla obert a la participació de les tres administracions (Generalitat, Diputacions i municipis) per tal de garantitzar la gratuïtat dels llibres de text així com un nou model de corresponsabilitat entre la ciutadania i tota la comunitat educativa pel que fa al material escolar.
Bétera, 8 de setembre de 2015.- Totes les famílies rebran fins a un màxim de 200 euros entre principi i final de curs per alumne/a. Abans d’acabar 2015 cada administració (Generalitat, Diputacions i Ajuntaments) haurà d’aportar 33 euros per alumne escolaritzat al municipi en educació obligatòria (Primaria, ESO i FP bàsica) en qualsevol centre sostingut en fons públics (públic i concertat) per efectuar el primer pagament de 100 euros dins d’este any, una vegada presentada la factura de compra dels llibres als ajuntaments. Al finalitzar el curs, al juny de 2016 hauran d’entregar-se els llibres en bon estat al centre i se’ls abonarà la resta de la factura fins a 100 euros.
Per tant, els municipis –de la mateixa forma que la Generalitat i les diputacions- que s’adherisquen a este Pla, com serà el cas del municipi de Bétera, aportaran 33 euros per al exercici 2015 i 33 per al 2016 per alumne. Així mateix s’ha creat un grup de treball destinat a tractar les singularitats de cada municipi.
A més a més, la Conselleria adoptarà les mesures necessàries perquè tot l’alumnat que comence el curs sense que les seues famílies hagen pogut comprar els llibres per problemes econòmics comencen amb ells.
Procediment i terminis del Pla #XarxaLlibres
La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, signarà convenis amb les tres diputacions. Està prevista realitzar una convocatòria pública dirigida als ajuntaments perquè s’incorporen voluntàriament al Pla.
Esta convocatòria pública per als ajuntaments es realitzarà tenint en compte les diferents casuístiques al voltant d’octubre. Per altra banda, els pagaments a les famílies no es realitzaran en cap cas abans de novembre.
 Municipis que s’adherisquen al Pla:
 L’ajuntament rebrà un ingrés en octubre de 2015 de 66 euros (33 de la Generalitat i 33 de la Diputació) per alumne escolaritzat en l’educació obligatòria als centres públics i concertats.
En novembre les famílies rebran de l’ajuntament, a partir del fons creat entre les tres administracions publiques, 100 euros per alumne,  presentant la factura de compra dels llibres. Abans, els ajuntaments informaran a les famílies que per acollir-se a aquest Pla els llibres passen a ser propietat del centre i que s’han de tornar en bon estat al finalitzar el curs. Els ajuntaments rebran abans de juny l’import corresponent a 2016.
Un Pla que beneficiarà a 500.000 alumnes a la Comunitat i compta amb 100 milions d’euros que s’aportaran per parts iguals entre les tres administracions públiques.
Banc de Llibres i nou model de corresponsabilitat educatiu
 L’objectiu és que, amb tots els llibres entregats, els centres amb col·laboració de les AMPA organitzaran un banc de llibres per al curs 2016-2017 que es lliuraran de forma gratuïta novament amb el compromís de fer-se responsables del material i cuidar-lo.
En este sentit, els mestres i professors que no utilitzen llibres en classe també rebran l’import corresponent per a material que utilitzen a les seues sessions.
La conselleria d’Educació regularà el funcionament general d’estos Bancs de Llibres perquè es contemplen les diferents casuístiques i es garantitze el bon funcionament i la sostenibilitat del banc de llibres.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment