Cartell Festes Sant Miquel 2015La Fira i Festes de Sant Miquel 2015 donarà començament dijous que ve, 17 de setembre, amb la inauguració oficial de la fira agroalimentària i comercial “A mos redó, productes de Llíria“. Els actes s’estendran de manera oficial fins al dia 2 octubre, tot i que encara es realitzaran diverses activitats fins al dia 12.

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Llíria ha preparat “una programació variada i participativa, que també presenta enguany diverses novetats, conjugant-les amb els seus aspectes més tradicionals”, ha manifestat el seu responsable Pedro Vicente.

PROGRAMA D’ACTES

Dijous 17 de setembre
18.30 h. Inauguració de la XVI Fira Agroalimentària i Comercial “A MOS REDÓ. PRODUCTES DE LLÍRIA”. Lloc: Plaça Major.
Divendres 18 de setembre
18.30 h. Segona jornada de la XVI Fira Agroalimentària i Comercial “A MOS REDÓ. PRODUCTES DE LLÍRIA”. Lloc: Plaça Major.
22.30 h. Memorial Silvestre d’Edeta: Homenatge a l’escultor de Llíria que ens va deixar l’any passat, junt al monument dedicat a la seua figura i en el 106 aniversari del seu naixement. Lloc: Avinguda dels Furs junt al Parc de la Bombilla.
Dissabte 19 de setembre
16.00 h. “Gran tirada de blancos a brazo”. II Trofeu Consell de Mallorca. Lloc: Camp de Tir “La Arboleda”. Organitza: Club de Caçadors “La Concòrdia”.
18.00 h. Tercera jornada de la XVI Fira Agroalimentària i Comercial “A MOS REDÓ. PRODUCTES DE LLÍRIA”. Lloc: Plaça Major.
18.00 h. Torneig de Pilota Valenciana Ciutat de Llíria. Jugadors: Soro III, Jesús i Carlos contra Miguel, Dani i Monrabal. Enguany s’entregarà el premi “Llíria I” a Josep Maria Cataluña Oliver. Lloc: Trinquet Municipal.                                    
18.30 h. Inauguració de l’exposició “Iconografia popular en honor a Sant Miquel de Llíria: alfareria, orfebreria, estampes i gravats”. Lloc: al espai museístic del Reial Monestir de Sant Miquel. Organitza: Germandat de Sant Miquel.
20.00 h. Inauguració de les exposicions de l’estudi de dibuix i pintura de Weronika Zerdzinska i “Un passeig per la música i el cine” de Carmen Orero. Lloc: Ca la Vila.
22.30 h. Visita del jurat i les autoritats als carrers engalanats participants en el XXV Concurs d’Engalanament de Carrers, acompanyats pel Grup de Danses “El Tossal” que ens oferiran dansà popular i nit d’albaes. Eixida: Plaça Major.
Diumenge 20 de setembre
10.00 h. XX Campionat d’Europa de Tir de Blancos”. Lloc: Camp de Tir “La Arboleda”. Organitza: Club de Caçadors “La Concòrdia”.
11.00 h. Quarta jornada de la XVI Fira Agroalimentària i Comercial “A MOS REDÓ. PRODUCTES DE LLÍRIA”. Lloc: Plaça Major.
23.00 h. Cloenda de la  XVI Fira Agroalimentària i Comercial “A MOS REDÓ. PRODUCTES DE LLÍRIA”. Lloc: Plaça Major.
Dimecres 23 de setembre
16.00 h. “XXIV Passejada amb bici” pels voltants de Llíria. Eixida: des de la plaça Major. En arribar al Parc de Sant Vicent es repartirà berenar i beguda entre els participants. Inscripcions al Pavelló Pla de l’Arc. Organitza: Regidoria d’Esports.
20.00 h. Trofeu de futbol “Festes de Sant Miquel”.  Homenatge a la història del Llíria CF. Lloc: Camp Municipal El Canó. Organitza: Regidoria d’Esports, Llíria CF i Associació de Veterans del Llíria CF.
Dijous 24 de setembre
19.00 h. Lliurament dels Premis a l’Excel·lència Acadèmica i acte d’homenatge als mestres dels centres educatius de Llíria que s’han jubilat enguany. Lloc: Ca la Vila.
20.30 h. Berenar-sopar per a la gent major. A continuació, actuació de l’Orquestra “Valencia”, de gran nivell musical i vocal, el seu ampli repertori i la versalitat dels seus components per a interpretar qualsevol estil musical, fan que s’adapten perfectament al tipus de públic que en cada moment hi ha en les revetles. Lloc: Plaça Major.
Divendres 25 de setembre

19.00 h. Concert de Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serranos. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

19.00 h. Festival de Música Iberofest. Actuació dels grups següents: Cor Mensajeros de la Cruz, María Faubel, La K y la D, Truco o Trato, La Bv + Fash “Oxígeno”, Soen, Edeta Pro, DelaCueva, Jerga Lírica, Bad Company,  Big Fish, i amb la participació estel·lar de SHOTTA. Director del Festival: Andreu Candel. Lloc: Pati del Pavelló Pla de l’Arc.
22.30 h. Gran espectacle musical, COLLAGE SUPERSTARS, que fa un recorregut pels artistes més emblemàtics de la història de la música amb un meravellós espectacle on l’espectador se sentirà embolicat per la màgia d’una gran posada en escena i li permetrà disfrutar de grans ballarins, atraccions visuals i algunes de les millors veus del gènere musical. Lloc: Plaça Major.
Dissabte 26 de setembre
9.00 h. “XIV Passejada amb carro” per als xiquets de 6 a 12 anys pels camins del nostre terme. Places limitades per ordre d’inscripció a l’ajuntament, departament de Cultura, Educació i Festes (Plaça Major, 11 pta.2) des de l’inici de les festes, en horari de 10.00 h. a 13.30 h. Eixida: Plaça Major.
11.00 h. Durant tot el dia “Trailer Sound”, per la vesprada animació infantil i més atraccions. Lloc: Pati del Pavelló Pla de l’Arc.
12.00h. Exhibició d’obediència canina i agility. Organitza: Club Canino Boomerang de Llíria.
17.00 h. Tir al Plat en el Camp de Tir “La Arboleda”. Organitza Club de Caçadors “La Concòrdia”.
18.00 h. Exhibició eqüestre organitzada per l’Associació Amics del Cavall al recinte hípic del Centre Cívic el Prat.
19.30 h. Acte d’atorgament de les distincions honorífiques del M. I. Ajuntament de Llíria de l’any 2015. Lloc: Saló de plens de Ca la Vila.
21.45 h. Passacarrer de les bandes des del seu local social fins a la plaça Major.

22.30 h. CONCERT DE LES BANDES a la plaça Major. Homenatge a la Música Valenciana. El compositor valencià José Suñer Oriola serà l’homenatjat en reconeixement per la seua contribució a la música valenciana. Participen la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria i l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria

23.00 h. “Trailer sound”, discomòbil amb el DJ YOSEK. Lloc: Pati del Pavelló Pla de l’Arc.
Diumenge 27 de setembre: Llíria Solidària 
9.00 h. Tir social de colom al Camp de Tir “La Arboleda”. Organitza: Club de Caçadors “La Concòrdia”.
13.00 h. Passacarrer de les autoritats acompanyades per la Banda Unió Musical de Llíria, la Reina i Dames de la Música, precedits per un grup de dolçaina i tabal.
14.00 h. Atronadora mascletà a la plaça Major a càrrec de la Pirotecnia de Altura.
19.00 h. Maduixa Teatre presenta “Pop’s Corn”, un espectacle musical per a tota la família. Allò que originàriament comença com una prova de selecció per a un concurs de la ràdio, un joc més, esdevé en una autèntica festa-concert on grans i menuts es divertiran, cantaran i ballaran. Lloc: Plaça Major.
19.00 h. Festival de Orquestres de Pols i Pua. Participen l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez” i l’Orquestra de Plectre “El Micalet” de Llíria. Lloc: Teatre de la Unió Musical.
22.30 h. Nit solidària a benefici de la Junta Local de Llíria “Lluita contra el Càncer”. Representació de l’obra “Oua Umplute. El Funeral. Uns personatges explosius, el virtuosisme musical i la interacció amb el pùblic fan d’este funeral,  una increïble festa difícil d’oblidar. Obra finalista en els Premis Max i Premi del Públic en el Festival Internacional de Teatre de Tàrrega. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva. Preu: 6 euros.
Dilluns 28 de setembre: La Baixà 
12.00 h. Al  Reial Monestir de Sant Miquel: Eucaristia de la Germandat Sacerdotal Edetana.
18.30 h. Solemne Baixà de la imatge de sant Miquel des del seu Reial Monestir fins a la parròquia de l’Assumpció, acompanyada per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. Al moment de l’eixida de l’arcàngel del Reial Monestir, el “Club de Colombicultura Gran Edeta Llíria” farà una solta de coloms. A l’altura de la seu de l’Orquestra de Plectre “El Micalet” es trobaran les imatges de Sant Miquel i de Sant Vicent, i l’agrupació oferirà als sants una actuació musical.
A continuació, se celebrarà l’eucaristia i es farà el Pregó de les Festes.
22.30 h. En un esdeveniment únic, el grup musical “Celtas Cortos” i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria actuaran junts en un concert. Lloc: Plaça Major.
Dimarts 29 de setembre: La Festa Major 
12.00 h. Celebració de la Solemne Eucaristia a l’església de l’Assumpció.
13.30 h. Passacarrer de les autoritats acompanyades per la Banda Primitiva, la Clarinera Major i la seua Cort d’Honor, precedits pel Grup de Danses “El Tossal” de Llíria.
14.30 h. Grandiosa i ensordidora mascletà a la plaça Major a càrrec de la Pirotecnia de Altura.
19.30 h. Solemne processó interparroquial en honor de l’arcàngel Sant Miquel, amb l’acompanyament de la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria a la imatge de Sant Vicent Ferrer i la Banda Primitiva de Llíria amb la imatge de Sant Miquel.
En acabar la processó, es dispararà un colorit pomell de focs artificials des de la plaça Major, a càrrec de la Pirotecnia de Altura.
Dimecres 30 de setembre
19.00 h. Trasllat de la imatge de Sant Miquel, des de la parròquia de l’Assumpció fins l’església de Sant Francesc. Missa. 
Dijous 1 d’octubre
19.00 h. Trasllat de la imatge de Sant Miquel, des de la parròquia de Sant Francesc a la de Maria Mare de l’Església. Missa.
Divendres 2 d’octubre
19.00 h. Pujà de la imatge de Sant Miquel des de la parròquia de Maria Mare fins al seu Reial Monestir. Eucaristia pels difunts de la Germandat de Sant Miquel.
Dissabte 3 d’octubre i diumenge 4 d’octubre
10.00 h. Tir i Arrossegament. Lloc: Al costal del camp municipal “El Canó”. Organitza: Penya Arre.
 
 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment