Camp de TúriaNotícies

la pobla reunion valencianoEls regidors dels diferents municipis de Camp Túria es van reunir ahir dimecres a l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona per tal de posar en comú propostes i activitats culturals i de promoció i ús del valencià.

Els regidors de Cultura i Música de la Pobla de Vallbona, Beatriu Palmero i Fran Esteban, han proposat la creació d’un cicle de música dedicat a Ovidi Montllor que es duria a terme en diferents pobles de la comarca.  Una proposta que ha sigut molt ben rebuda pels representants de la resta de municipis de Camp de Túria.

Un altre dels punts clau d’esta reunió és l’extensió de les Agències d’Ús i Promoció del Valencià. Actualment només la Pobla de Vallbona i Llíria disposen d’estes oficines però altres municipis de la comarca estan ja treballant per a posar-les en marxa.

Donat que l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) de la Pobla de Vallbona té més de 10 anys d’experiència, serà des d’ací  des d’on es  donarà suport i assessorament  a la resta de municipis per a la apertura  d’estes oficines de promoció lingüística.

Estan previstes noves reunions comarcals per a reforçar els lligams entre els pobles i potenciar així les activitats culturals a la comarca, segons han informat des de l’Ajuntament de la Pobla en un comunicat.

Primera trobada a l’agost

Esta és la segona reunió que els consistoris de Camp de Túria organitzen amb l’objectiu de fomentar l’ús del valencià en activitats conjuntes. La primera de les reunions, a la qual va acudir l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, es va celebrar a principis del mes d’agost. Esta va ser la primera presa de contacte i en ella ja es van esgrimir algunes idees que s’han concretat en esta segona trobada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment