Notícies
Foto: Diputació de València

Foto: Diputació de València

El diputat responsable de Cooperació Internacional del Govern de la nova Diputació de València, Emili Altur, ha participat esta setmana en representació de la institució amb la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, en la reunió de totes les administracions de la Comunitat Valenciana implicades en l’atenció a la població refugiada en el nostre territori.

“Des del departament de Cooperació Internacional de la Diputació de València ens coordinarem tant amb la Generalitat com amb les diputacions de Castelló i Alacant, la FVMP i les organitzacions no governamentals que treballen directament amb els refugiats”.

La diputada de Benestar Social, per la seua banda, ha recordat l’oferiment de la Diputació de València de cedir les instálacions d’un pavelló de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera per al primer acolliment temporal per a les famílies que designe la Generalitat.

 “Cal mostrar la màxima solidaritat, com està fent la gent, encara que molts no ho creuen, amb els milers de persones que arriben a Europa procedents de països en guerra”, ha manifestat Mercedes Berenguer.

Un vaixell de Baleària per portar a refugiats

barco refugiados

Foto: Baleària

La companyia Baleària ha anunciat este divendres que ha posat a disposició de la Generalitat valenciana el vaixell Martín i Soler, amb capacitat per a 1.100 persones, per portar a refugiats sirians des de l’illa de Lesbos a València, un viatge que previsiblement tindrà lloc la primera setmana de novembre, i que està pendent que el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol done l’autorització.

Així ho han anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, amb el president de Baleària, Adolfo Utor, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat en la qual el propi Utor ha dit que aquesta és una “oportunitat” per a la Comunitat Valenciana de “tornar a ser notícia per una cosa bona en el conjunt d’Espanya i Europa”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment