Notícies

El poble de Bétera no podia quedar-se al marge de les víctimes de l’atemptat de París en el que divendres passat van morir almenys 129 persones, entre elles ciutadà espanyol. Per això la corporació municipal es concentrava en silenci a les portes de l’Ajuntament de Bétera dissabte al matí en una mostra de repulsa davant dels antentats terroristes i solidaritat amb les víctimes i les seues famílies.

Minut de silenci a l'Exaltació

Minut de silenci a l’Exaltació

L’acte de l’Exaltació de les Falleres Majors de Bétera es va mantindre dissabte, encara que això sí, les primeres paraules del presentador de l’acte, David Aloy, van ser per condemnar l’atemptat de París i tot l’auditori en peu va realitzar un minut de silenci.

Comunicat 

A més l’equip de govern també emetia un comunicat que reproduïm íntegrament a continuació:

“El poble de Bétera, i en el seu nom l’alcaldessa, desitgen transmetre el condol al poble francès i la màxima condemna pels atemptats ocorreguts ahir a la capital de França. En estos moments, i més que mai, hem de fer valdre els principis democràtics que són eix fonamental del nostre Estat de dret. Hui i sempre, els valors de la solidaritat, la llibertat i el respecte dels drets fonamentals han de ser el límit natural a les crítiques i atacs vacus que alguns intentaran propagar per sembrar el que un Estat de dret ha de frenar: la ira gratuïta, la barbàrie i la confrontació entre éssers humans.

Concetració a les portes de l'Ajuntament

Concetració a les portes de l’Ajuntament

Davant d’esta situació no queda més que actuar des de la construcció d’un Estat de dret més fort, des de la construcció d’un esperit solidari entre els pobles, ja que estes són les claus, les úniques forces que poden utilitzar davant la ignomínia que suposa l’exercici de la violència contra els éssers humans.

Hui, i sempre, no hem d’oblidar que “la ignorància, l’oblit o el menyspreu dels drets de l’Home són les úniques causes de les desgràcies públiques i de la corrupció dels governs” – -“l’ignorance, l’oubli ou le mépris des droits de l’Homme sont les seules causes des malheurs publics et de la corruption des Gouvernements” Déclaration des Droits de l’Homme et du Citoyen, 1789″.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment